2014-01-25 10:50:39
Φωτογραφία για Χωρίς πτυχίο, χωρίς μισθούς


Χωρίς πτυχίο, χωρίς μισθούς

Εκπαιδευτικοί έπαιρναν εκπαιδευτική άδεια μετ’ αποδοχών για να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές αλλά όταν επέστρεφαν στην εργασίας τους με...άδεια χέρια, δηλαδή χωρίς κάποιο πτυχίο που να αποδεικνύει ότι όντως ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους ως όφειλαν. «Μία τέτοια πρακτική δεν είναι μόνο απαράδεκτη υπηρεσιακά, αλλά και στιγματίζει τον εξαιρετικά χρήσιμο θεσμό των εκπαιδευτικών αδειών», ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου. Το καθεστώς αυτό αλλάζει με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας, και πλέον αν εκπαιδευτικός λάβει εκπαιδευτική άδεια και δεν προσκομίσει, όπως οφείλει, τον τίτλο που απέκτησε, υποχρεούται να επιστρέψει τις αποδοχές και τις πρόσθετες αποζημιώσεις που έλαβε κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής άδειας. Η ΟΛΜΕ ζήτησε η ρύθμιση να μην ισχύσει αναδρομικά.

kathimerini

Σκάνδαλο τεσσάρων εκατομμυρίων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς εντόπισε το ΣΔΟΕ


Ενα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο εκατομμυρίων, αυτή τη φορά σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου, φέρεται να έχει εντοπίσει η τοπική διεύθυνση του ΣΔΟΕ. Οπως προκύπτει δύο συνεταιρισμοί πήραν περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ για έργα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού κατέληξε στις τσέπες των υπευθύνων.

Οπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί πήραν κοινοτική επιδότηση 2.758.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 1.187.000 ευρώ στην άλλη, προκειμένου να κατασκευαστούν ψυκτικοί θάλαμοι όπως και άλλα έργα για την αποθήκευση προϊόντων. Η δουλειά ανατέθηκε σε τεχνικές εταιρείες της ίδιας περιοχής, αλλά όπως αναφέρει δημοσίευμα των «Νέων», φαίνεται πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών κι υπερκοστολογήσεις των κατασκευών προκειμένου να καρπωθούν οι ιδιώτες τα ποσά της κοινοτικής επιδότησης. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση που ερευνάται σε όλη την έκτασή της. Ηδη έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Πηγή: Σκάνδαλο τεσσάρων εκατομμυρίων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς εντόπισε το ΣΔΟΕ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/140323#ixzz2rOf3sVtw
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ