2012-04-17 16:07:59
Φωτογραφία για Στην Αθήνα ο Ράιχενμπαχ για ΕΣΠΑ και τα νέα μέτρα...!!!
Της Δήμητρας Καδδά

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει κατεβάσει τα μολύβια λόγω των εκλογών της 6ης Μαΐου, αλλά έξω ο έλεγχος συνεχίζεται. Από σήμερα ξεκινά ένα μπαράζ κρίσιμων εκθέσεων και αξιολογήσεων της χώρας από την τρόικα. 

Το ένα σκέλος, αυτό που προβάλλεται και με τις χθεσινές επιστολές προς τον κ. Μπαρόζο είναι αυτό της ανάπτυξης. Το δεύτερο σκέλος αφορά την υλοποίηση του Μνημονίου και τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν εντός του Μαΐου: σήμερα ξεκινά τα ραντεβού στην Αθήνα ο Χόρστ Ράιχενμπαχ, ενώ το απόγευμα δημοσιοποιούνται δύο κρίσιμες εκθέσεις του ΔΝΤ. Αύριο ανακοινώνεται το αναπτυξιακό πακέτο του κ. Μπαρόζο, εντός της εβδομάδος πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις για τις τράπεζες, ενώ την προσεχή εβδομάδα ακολουθεί το κρίσιμο πόρισμα της Eurostat για το έλλειμμα του 2011 και η έκθεση του διοικητή της ΤτΕ. 

-Το ποδαρικό γίνεται από σήμερα με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χόρστ Ράιχενμπαχ. Δεν αποκλείεται πέρα από το ρόλο του ως επικεφαλής της τεχνικής βοήθειας να αναδειχθεί σε λίγες ημέρες και στον αρχηγό της ομάδας επιτήρησης του Μνημονίου.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιχειρηθεί να ολοκληρώσει την επίσκεψή του όσο το δυνατό πιο αθόρυβα, χωρίς δημόσιες εμφανίσεις λόγω των εκλογών. Στο επίκεντρο θα είναι το ΕΣΠΑ αλλά και η κρίσιμη τεχνική βοήθεια που παρέχεται στο κουστούμι των νέων μέτρων: στη μείωση του δημοσίου και στην περικοπή 11,7 δισ. ευρώ δαπανών για τα έτη 2013-2014.

-Το απόγευμα δημοσιοποιούνται 2 εκθέσεις του ΔΝΤ που θα αναφέρουν και την Ελλάδα, περιγράφοντας ,σύμφωνα με πληροφορίες, το μέγεθος των επιπτώσεων των μέτρων στην πραγματική οικονομία, αλλά και φωτογραφίζοντας τις νέες παρεμβάσεις. Θα συζητηθούν στην κρίσιμη συνάντηση του Σαββατοκύριακου στην Ουάσιγκτον μεταξύ ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας, όπου την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.

-Αύριο είναι η ημέρα της ανάπτυξης. Στις Βρυξέλλες αναμένεται να παρουσιαστεί έκθεση της Κομισιόν από τον ίδιο τον επικεφαλής κ. Μπαρόζο για τους πόρους του ΕΣΠΑ και τα εργαλεία επιτάχυνσής του. Το ζητούμενο, αναφέρουν αρμόδια στελέχη είναι να υπάρχει κάποια ευχάριστη «έκπληξη», δηλαδή η Επιτροπή να μην περιοριστεί στην ανακύκλωση των γνωστών εδώ και μήνες πρωτοβουλιών που προετοιμάζονται για να εφαρμοσθούν.

-Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η έκθεση του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλου στην οποία, πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα επαναλαμβάνονται οι συστάσεις για περιστολή της φοροδιαφυγής και της σπατάλης αλλά και για συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο.

-Θα δημοσιοποιηθεί και η κρίσιμη εξαμηνιαία έκθεση της Eurostat για τα δημοσιονομικά, στην οποία θα αποτυπώνεται για πρώτη φορά επισήμως το έλλειμμα του 2011. Το ύψος του θα κρίνει και το τελικό πακέτο των επιπλέον μέτρων που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τη κάλπη Πηγή / capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπαρμπαρισμοί και Άκη-σμοί!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπαρμπαρισμοί και Άκη-σμοί!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ