2012-04-17 16:10:08
Φωτογραφία για Ο εθισμός στο διαδίκτυο
Η διαταραχή της εξάρτησης από το Ίντερνετ περιγράφει μια σύγχρονη μορφή εθισμού, πλήττοντας περίπου 1 στους 8 ενήλικες. Ενδεικτικά συμπτώματα περιλαμβάνουν την ανάγκη για ολοένα μεγαλύτερο χρόνο χρήσης και...τη σταδιακή μείωση της επίδρασης της χρήσης.

Στερητικά συμπτώματα συχνά εμφανίζονται με τη διακοπή της χρήσης, όπως ακούσιες ή εκούσιες κινήσεις πληκτρολόγησης των δακτύλων, εμμονές και φαντασιώσεις με γεγονότα που διαδραματίζονται στο διαδίκτυο, τρέμουλο, άγχος, ψυχοκινητική ανησυχία κλπ.

Η σταδιακή εγκατάλειψη της εργασίας, των διαπροσωπικών σχέσεων και της συνολικής ποιότητας της ζωής σας αποτελούν από τις σοβαρότερες επιπτώσεις του εθισμού στο διαδίκτυο.

Ενδεχομένως να καταβάλλεστε από μία ανάγκη να βρείτε διέξοδο από βαθιά συναισθήματα αβοηθησίας, ενοχής, άγχους ή κατάθλιψης, όπως προτείνει η βιβλιογραφία. Όμως η ειρωνεία είναι ότι η προσωπική ανακούφισηκαι η συγκάλυψη της μοναχικότητας διαιωνίζουν την παγίδα της εξάρτησης.


Ένας φαύλος κύκλος δημιουργείται ανάμεσα στις παρενέργειες αυτές και την εκ νέου καταφυγή στο αντικείμενο της εξάρτησης ενώ το «παυσίπονο»μεταμορφώνεται σε εχθρό. Δυστυχώς τα εξαρτημένα από το Ίντερνετ άτομα είναι τα αγαπημένα του συστήματος, οι στυλοβάτες της κοινωνίας της αγοράς!

Όταν η δυσφορία και το ανικανοποίητο όμως ξεπεράσουν το ανεκτό όριο, η ψυχοθεραπευτική παρέμβαση ίσως είναι αναγκαία.

Στο bonusdeals.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις

προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
www.newscity1.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ