2014-02-17 09:35:08
Φωτογραφία για Άγριο πτηνό ετών 63 συνεχίζει να γεννά απογόνους!
Το γηραιότερο γνωστό άγριο πτηνό του κόσμου εθεάθη να φροντίζει έναν ακόμα νεοσσό στο νησί Μίντγουεϊ του Ειρηνικού, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Ζωής (USFWS) Η Γουίζντομ φόρεσε το πρώτο της βραχιολάκι αναγνώρισης το 1956, οπότε οι ερευνητές εκτιμούσαν την ηλικία της στα πέντε χρόνια. Έκτοτε έχει αλλάξει βραχιόλι πέντε φορές και επιστρέφει κάθε χρόνο στο Μίντγουεϊ για να ζευγαρώσει. To 2011 επέζησε του ασιατικού τσουνάμι, το οποίο έφτασε μέχρι το καταφύγιο Μίντγουεϊ, βορειοδυτικά της Χαβάης και σκότωσε 2.000 ενήλικα άλμπατρος και περίπου 110.000 νεοσσούς.

Τα άλμπατρος γεννούν συνήθως ένα αβγό το χρόνο και οι ορνιθολόγοι εκτιμούν ότι η Γουίζντομ έχει αποκτήσει τουλάχιστον 35 απογόνους τον τελευταίο μισό αιώνα. Τα άλμπατρος του Λέισαν (Phoebastria immutabilis) παίρνουν το όνομά τους από το νησί Λέισαν βορειοδυτικά της Χονολουλού, ωστόσο το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού φωλιάζει στο Μίντγουεϊ. Θρυλικοί ανεμοπόροι, τα άλμπατρος περνούν σχεδόν όλη τους τη ζωή στον αέρα και η Γουίζντομ εκτιμάται ότι διανύει κάθε χρόνο μια απόσταση 80.000 χιλιομέτρων.

Τα περισσότερα άλμπατρος του Λέισαν ζουν από 12 έως 40 χρόνια και σε σπάνιες περιπτώσεις μέχρι τα 50. Η υπέργηρη Γουίζντομ είναι το γηραιότερο άγριο πτηνό, όχι όμως και το πιο ηλικιωμένο πτηνό, αφού οι παπαγάλοι, σε αιχμαλωσία, ξεπερνούν συχνά τα 100.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ