2014-02-17 09:35:44
Φωτογραφία για Κραδασμοί στη γαλάζια πολυκατοικία... !!!
Μακρύς και δύσβατος είναι για τη Νέα Δημοκρατία ο δρόμος μέχρι τις αυτοδιοικητικές κάλπες,

καθώς μετά την -με πολλές αναταράξεις και με ορισμένα κενά- ολοκλήρωση του χάρτη των υποψηφιοτήτων, καλείται να αντιμετωπίσει τους κραδασμούς από τα αντάρτικα.

Αντώνης Σαμαράς Αντώνης Σαμαράς Οι ζυμώσεις στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς συνεχίζονται, καθώς τα κόμματα που «απειλούν» εκ δεξιών τη Ν.Δ. ανακαλύπτουν πρόσφορο έδαφος δράσης ανάμεσα στα ρήγματα που προκαλούν οι διπλές γαλάζιες υποψηφιότητες σε Αθήνα και Κεντρική Μακεδονία, αλλά και η δυσαρέσκεια για τις επιλογές της ηγεσίας στην Πελοπόννησο και αλλού. Η λαϊκή δεξιά και η αντιμνημονιακή ψήφος αποτελούν το μήλον της έριδος και μεταξύ των γαλάζιων υποψηφίων, αλλά και μεταξύ της Ν.Δ., της Χ.Α., των ΑΝΕΛ και της Ενωσης για την Πατρίδα και το Λαό.

Το ποσοστό που κατέγραψε ο Νικήτας Κακλαμάνης για το Δήμο Αθηναίων στην πρώτη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το thetoc.gr ερμηνεύται από πολλούς ως μήνυμα δυσαρεστημένων με τη σαμαρική ηγεσία ψηφοφόρων
. Το θέμα του πρώτου δήμου της χώρας χειρίστηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τηλεφώνησε την Τρίτη στον Αρη Σπηλιωτόπουλο για να του ανακοινώσει την τελική του απόφαση. Γεγονός που προκάλεσε την οργή του κ. Κακλαμάνη και την άμεση ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, με αποτέλεσμα να επισπευσθεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας και του κ. Σπηλιωτόπουλου, για να προλάβει τις εντυπώσεις.

Το Μαξίμου δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στις επιθέσεις του κ. Κακλαμάνη, που αποδίδει την ευθύνη για τον εμφύλιο της Αθήνας στον κ. Σαμαρά και βάλλει καθημερινά κατά του κ. Σπηλιωτόπουλου. Ωστόσο από αύριο ο πόλεμος αναμένεται να ενταθεί, με άγνωστο αποτέλεσμα για την ενότητα της γαλάζιας παράταξης.

Από την πλευρά του κ. Σπηλιωτόπουλου αποφεύγουν την αντιπαράθεση με τον κ. Κακλαμάνη, θεωρούν βασικό του αντίπαλο τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα στην παράσταση νίκης δείχνει πως η κοινωνία προεξοφλεί ένα θετικό για το βουλευτή Β' Αθήνας αποτέλεσμα.

Τη διάσπαση της Ν.Δ. στην Αθήνα, αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία σπεύδει να εκμεταλλευθεί η Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό των Βύρωνα Πολύδωρα - Χρήστου Ζώη, που ανακοίνωσε ήδη τη στήριξή της στον Απόστολο Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τον κ. Κακλαμάνη και ετοιμάζει τον Γιάννη Μανώλη στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Μία ακόμη περίπτωση όπου το Μαξίμου αφού αμφιταλαντεύτηκε επί μακρόν αναγκάστηκε να καταλήξει στη στήριξη του Πέτρου Τατούλη, με την οποία όμως δεν συμφωνούν όλοι στην τοπική Ν.Δ. Οι κινήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην πίεση που νιώθει εκ δεξιών η Ν.Δ., με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Ελληνες να φαίνεται πως θα επωφεληθούν στις αυτοδιοικητικές κάλπες από την οργή των δεξιών ψηφοφόρων.

Περιφέρεια Αττικής

Ο γαλάζιος εμφύλιος στην Κεντρική Μακεδονία καλά κρατεί, παρά τις ελπίδες του Μαξίμου πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα αναγκαζόταν να αποσυρθεί. Ο δρόμος βεβαίως είναι μακρύς και το παρασκήνιο ανελέητο, ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης έκανε χθες την πρεμιέρα του προεκλογικού του αγώνα με επίσκεψη στην οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις Σέρρες σε ένα κλείσιμο του ματιού στον ισχυρό ειδικά στη Μακεδονία καραμανλικό χώρο και συνεχίζοντας στο πλευρό του πρωθυπουργού για το Αγιον Ορος. Ορισμένοι πάντως στη Θεσσαλονίκη θεώρησαν την «εντολή Σαμαρά» για υποψηφιότητα Ιωαννίδη παρέμβαση του «κράτους των Αθηνών» κόντρα στις επιθυμίες της τοπικής Ν.Δ. και δύσκολα θα κάνουν πίσω.

Αντάρτικο δεν αποκλείεται και στην περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, όπου ο Θανάσης Γιαννόπουλος δηλώνει πως θα είναι υποψήφιος κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη.

Διχασμός ή μάλλον τριχασμός και στη Λάρισα, όπου θα στηριχθεί ο νυν δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης, έχοντας όμως δύο γαλάζιους αντιπάλους, την αντιπεριφερειάρχη Ρένα Καραλαριώτου και τον Ντίνο Διαμάντο του ΤΕΕ, ενώ οι αγρότες είναι στους δρόμους, οι ρυθμίσεις του ΟΟΣΑ για το γάλα προκαλούν αντιδράσεις και η τοπική Ν.Δ. εξακολουθεί να βράζει για την υποδοχή του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη από το Μαξίμου.

Κεντρική Μακεδονία - Κεντρική Ελλάδα - Λάρισα

Τυπικά το μόνο κενό όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες της Ν.Δ. εντοπίζεται πλέον στην περιφέρεια Αττικής. Η Ν.Δ. εξακολουθεί να συζητά με τον Ανδρέα Παχατουρίδη, παρά τις δηλώσεις του πως ενδεχόμενη υποψηφιότητά του θα είναι αντιμνημονιακή, καθώς οι μετρήσεις δείχνουν πως ο δήμαρχος Περιστερίου είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει τη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παχατουρίδης βεβαίως εμφανώς δεν επιθυμεί να κατέβει στην περιφέρεια ως εκλεκτός της Ν.Δ., προκειμένου η υποψηφιότητά του να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της παρουσίας του και στο δήμο. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται βέβαιο πως θα είναι υποψήφιος, εμφανίζοντας εαυτόν ως ανεξάρτητο και αντιμνημονιακό.

Η Ν.Δ. συνεπώς δεν θα τον στηρίξει επισήμως, αλλά δεν θα διαρρήξει και τα ιμάτιά της για την υποψηφιότητά του. Και στην περιφέρεια Αττικής όμως ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος διεκδικεί ένα κομμάτι των ψήφων της απογοητευμένης αντιμνημονιακής δεξιάς, προσθέτοντας ένα ακόμη έστω και μικρότερης εμβέλειας πρόβλημα.
enet.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ