2014-03-02 19:46:56
Φωτογραφία για O αποθανών υπουργός
ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ, Η ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ.

Ένα διήγημα του Χάρη Β. Μικελόπουλου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και πένθους κηδεύτηκε χθες ο υπουργός μας.Απεβίωσε μετά από μακρά και επίπονη μάχη με την επάρατη νόσο της αυλοκολακείας.Αυτή η ύπουλη νόσος που έχει χτυπήσει ουκ ολίγους συναδέλφους του αποθανόντος.Και αποτελεί μια πραγματική μάστιγα για ζώντες και υποψήφιους για τον άλλο κόσμο.

Ως εκ τούτου,η σύζυγος του υπουργού,ένα χρόνο πριν την αναχώρηση του αγαπημένου της αλλά και αγαπημένου χιλιάδων απλών ανώνυμων ανθρώποψηφοφόρων,διοργάνωσε απογευματινό τέιον μετά χειροποίητων βουτημάτων προς τις συζύγους και άλλων χτυπημένων από την νόσο πολιτικών, με σκοπό την σύσταση μη κερδοσκοπικού οργανισμού καταπολέμησης της αυτοάνοσης αυλοκολακείας.

Δεκάδες χήρες,μέλλουσες και ζωντοχήρες λόγω διατροφής,συμμετείχαν στην συνάντηση με θέρμη κι έτοιμες να προτάξουν τα πεσμένα στήθη τους, πλην μερικών ανορθωμένων, απέναντι στην αρρώστια.


Διενεργήθει και τηλεμαραθώνιος με συμμετοχή χιλιάδων ευαισθητοποιημένων τηλεψηφοφόρων,με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό της τάξεως του ενός εκατομυρίου,διακοσίων τριαπέντε χιλιάδων ευρώ. Σε ζωντανή σύνδεση,εμφανίσθηκε και ο υπουργός μας,μόλις όμως τέθηκε η πρώτη ερώτηση για την νόσο και την μεγαλειώδη προσπάθεια των συζύγων,ο ίδιος άρχισε να μιλά για τον προεκλογικό του αγώνα ο οποίος θα είναι μια απάντηση στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί ανεπάρκειας του ιδίου αλλά και του πρωθυπουργού.

Ο σκηνοθέτης έριξε μαύρο στις οθόνες και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο υπουργός μας εμφανίσθηκε ως φωτογραφία,αν και πολλοί τηλεψηφοφόροι, πίστευαν ότι είναι ακόμα ζωντανή η εικόνα, καθώς και πριν λίγο ο υπουργός την ίδια ακαμψία παρουσίαζε.Τελικά εστάλει μήνυμα στο κινητό από την σύζυγο προς την κόρη της,να μαζέψουν τον υπουργό και να δηλώσουν αδυναμία παρακολούθησης λόγω προβλήματος στην τηλεφωνική γραμμή.

Δυστυχώς,ήταν γνωστό το πρόβλημα,παρότι προσπαθούσαν οι οικείοι του να το κρύψουν επιμελώς.

Σύμπτωμα κλασικό της νόσου, η παραληρηματική συμπεριφορά με εξάρσεις μεγαλείου.

Ο αποθανών,έβγαινε μόλις άκουγε κορνάρισμα,στο μπαλκόνι,ύψωνε το χέρι και την φωνή και άρχιζε να μιλά προς το πλήθος.Τον έβλεπε και η απέναντι,σύζυγος υπουργού εν ενεργεία,και έπαιρνε τηλέφωνο για να κλείσει εισιτήριο για την Τήνο,θέλοντας να προλάβει τα χειρότερα σε περίπτωση ασθενείας του δικού της.Ήταν πράγματι θλιβερό το θέαμα,καθώς τον υπουργό μας,μέχρι να τον βάλουν πάλι μέσα στο σπίτι,παρακολουθούσαν δύο περιστέρια,ο γάτος του και ο οδηγός του,ο Στάθης.

Η νόσος είναι ύπουλη όπως ειπώθηκε και προηγούμενα.Δεν εμφανίζει κανένα σημάδι καθόλη την διάρκεια της παρουσίας στα κοινά. Μετά από μελέτες επιφανών επιστημόνων σε συνεργασία με τον ΟΡΚΑ (Οργανισμός Καταπολέμησης Αυλοκολακείας),αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο η αρρώστια να παρουσιαστεί πριν από ανασχηματισμό,διαγραφή ή μη εκλογή.Μικρά σημάδια,τα οποία όμως είναι δυσδιάκριτα και δεν μπορεί να τα αντιληφθεί ούτε ο ασθενής ,ούτε και οι οικείοι του,εμφανίζονται αμέσως μετά από ενέργειες ή γεγονότα όπως τα προαναφερθέντα.

Ενστικτωδώς ο εν δυνάμει ασθενής,κατά την διάρκεια τέτοιων μεσοδιαστημάτων,από τον ανασχηματισμό και την απομάκρυνση π.χ. στην εκ νέου υπουργοποίηση,προσπαθεί να αντιδράσει σε εγκεφαλικές διεργασίες και σήματα αγνώστου προελεύσεως εν είδει φωνών από το υπερπέραν,συμμετέχοντας σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση με πρωταρχικές αυτές των μυστηρίων του γάμου και της βάπτισης,ακολούθως των κηδειών και παράλληλα σε κοπές πίτας ,όπως του συλλόγου «οι φίλοι του σταμναγκαθιού», σε χοροεσπερίδες φιλανθρωπικού χαρακτήρα,εγκαίνια ιατρείων, λογιστικών γραφείων,οπωροπωλείων,συνεργείων,ημερίδες δια την ανάπτυξιν της πανίδας στα Καρπάθια όρη στα πλαίσια διευρωπαικών προγραμμάτων,καθώς και σε αγιασμούς σχολείων,αγιασμό των υδάτων όπως και σε περιφορές επιταφίων,λιτανειών και αναστάσεων.

Ο θερμός εναγκαλισμός και οι απλόχερες χειραψίες με αυτόχθονες ψηφοφόρους,απαλλάσει το υποψήφιο θύμα από φωνές και άλλα τινά και επαναφέρει σε φυσιολογικά πλαίσια την λειτουργία του εγκεφάλου του.

Αν τα μεσοδιαστήματα είναι αλλεπάλληλα,ο οργανισμός τελεί υπό καθεστώς συναγερμού με αποτέλεσμα ο υποψήφιος ασθενής να εντείνει τις προσπάθειές του προς ανακούφιση των συμπτωμάτων τα οποία εξακολουθούν να είναι δυσδιάκριτα .Σε περίπτωση διαγραφής από το κόμμα,ο υποψήφιος ασθενής μεταπηδά σε άλλο μεταφέροντας και μέρος της εκλογικής του πελατείας ως αντίτιμο.Σε περίπτωση απώλειας της εξουσίας μεταπηδά πάλι σε άλλο κόμμα,κι αν αποτύχει και αυτό,επανέρχεται στο προηγούμενο.

Αν η υπουργική θέση δεν κατοχυρωθεί με τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό,διαρρέει πληροφορίες δια τους εποφθαλμιούντες την θέσην,σε κανάλια,ραδιόφωνα,εφημερίδες και ηλεκτρονικό τύπο.Αν πετύχει η αποδόμησή των,αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού και κάθε σύμπτωμα εξαφανίζεται.Η υπουργική θητεία δρα ως τεραστίου μεγέθους άμυνα με αποτέλεσμα ο υπουργός να εμφανίζει σημάδια ναπολεόντειας δύναμης και τακτικής.

Ο υπουργός μας, που μας άφησε μόλις χθες,για τόπους χλοερούς, βίωσε όλα αυτά τα στάδια μέχρι την στιγμή που ως πέλεκυς του ήρθε στο κεφάλι η μη υπουργοποίηση στις τελευταίες εκλογές.Έχοντας εκλεγεί τρίτος με εικοσιτρείς χιλιάδες,διακόσιους τριάντα έξι σταυρούς,δεν μετείχε στο υπουργικό συμβούλιο,παρά του εδώθει η θέση του τομεάρχη ανάπτυξης υβριδικών σπόρων,κάτι το οποίο δεν απεδέχθει και αποτέλεσε την θρυαλίδα ανάμεσα σε αυτόν και τον πρωθυπουργό.

Κι έτσι μια μέρα,μεταπήδησε από το μπροστινό έδρανο της βουλής των αντιπροσώπων του λαού στο πίσω διπλανό,της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.Οι συνθήκες ήταν δύσκολες,καθώς κρίση, λόγω αποκαλύψεων περί σκανδάλων,κλόνιζε την ήδη εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.Προνοητικός ο υπουργός και κλυδωνιζόμενος από εγκεφαλικά σήματα,ένεκα η ασθένεια που επανεμφανίζει συμπτώματα λόγω εκτάκτων αναγκών,προσχωρεί στο αντίπαλο στρατόπεδο το οποίο είναι έτοιμο να αναλάβει την εξουσία εντός ολίγου.

Με την αναμενόμενη πτώση της κυβέρνησης,η αντιπολίτευση κερδίζει τις εκλογές και ο υπουργός μας,εκλέγεται αλλά αυτή την φορά τελευταίος.Υπήρξαν αντιδράσεις εκ της βάσεως και δεν σταυροδοτήθηκε όπως πίστευε ότι θα συμβεί.Μια ένσταση στην συνέχεια από έτερο συνυποψήφιο αλλάζει τα δεδομένα και ο υπουργός μας βρίσκεται εκτός βουλής και κυβερνήσεως.Καμπανάκι μέγα κουδούνισε στο κεφάλι του.

Πολλαπλασιάστηκαν οι παρουσίες του σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις,μέχρι και φαγητό προσέφερε σε άστεγους συμμετέχοντας στην κοινωνική δράση «ένα πιάτο για σένα,τρεις ψήφοι για μένα».Κατά το μεσοδιάστημα αυτό το οποίο έτεινε να έχει χρονική διάρκεια σαν του μεσοπολέμου,αναζήτησε κάθε πιθανή λύση,να ηγηθεί ψηφοδελτίου για την περιφέρεια,τον δήμο,τον σύλλογο κυνηγών,τον σύλλογο πολεμιστών της Κορέας.Δυστυχώς όλες οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.Οι χιλιάδες ευεργετηθέντες του γύρισαν την πλάτη καθώς οι σειρήνες των νεοτέρων τους μάγεψαν.Κι έτσι οι προσκλήσεις σταμάτησαν,οι εκδηλώσεις συρρικνώθηκαν,το πολύ πολύ ένα κουμ καν σε φιλικό σπίτι,χτυπημένο και αυτό από την επάρατη αυλοκολακεία.Τα συμπτώματα της ασθένειας έγιναν οδυνηρά για τον υπουργό.

Κάθε μέρα και χειρότερα.Παρακάλεσαν οι δικοί του να τον καλέσουν σε κάποια πρωινή εκπομπή,μα δεν πήραν απάντηση.Προσκάλεσαν εκδότες ,καναλάρχες,παραγωγούς,μα οι μόνοι που προσήλθαν ήσαν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών για να διαμαρτυρηθούν για το κάψιμο από τον πάγο των προιόντων τους.

Μια μικρή απουσία συμπτωμάτων,προκάλεσε η πρόσκληση για βράβευση του υπουργού μας από το ΚΑΠΗ του ΣΤ’τομέα.

Τιμήθηκε για την προσφορά της οικογενείας του και του ΜΚΟ ΟΡΚΑ, την χορηγία χιλίων οκτασίων ευρώ δια την αγορά πανών ακράτειας.’Εκτοτε και σε διάστημα ενός χρόνου η αυτοάνοση αυλοκολακεία κατακυρίευσε τον υπουργό με αποτέλεσμα να του βάζουν τα επίκαιρα από τον πόλεμο του σαράντα και να νομίζει πως είναι η Σοφία Βέμπο.

Στις τελευταίες δύσκολες στιγμές,όλη η οικογένεια στάθηκε στο πλευρό του,άγρυπνη,μέχρι να θυμηθεί ο υπουργός που είχε κρύψει τους αριθμούς λογαριασμών στις νήσους του Πάσχα.Μόλις θυμήθηκε,έδωσε την ευχή του στα παιδιά του, να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση.Αποχαιρέτισε τον μάταιο τούτο κόσμο στις τρεις και είκοσι,ξημερώματα.

Αντί στεφάνων,η οικογένεια και οι χήρες του ΟΡΚΑ ζήτησαν την δωρεά χρημάτων στον οργανισμό καθώς και στο νεοσύστατο «ταμείο αποκατάστασης συνταξιούχων ανύπανδρων κορασίδων τέως βουλευτών».Η κρίση βλέπετε δεν έχει όρια.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστη σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο,ο πρωθυπουργός,τέως υπουργοί και βουλευτές,το ΚΑΠΗ ΣΤ’τομέα,οι παραγωγοί εσπεριδοειδών καθώς και το ΣΔΟΕ.Μετά τους επικήδειους ,την ταφή και τον καφέ της παρηγοριάς,η χήρα του υπουργού καθώς και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΡΚΑ,συνελλήφθησαν για πλαστά τιμολόγια,υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή.Οι πάνες στο ΚΑΠΗ, είχαν τιμολογηθεί ένα εκατομύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Αιωνία του η μνήμη.

Η συγγραφή είναι κάτι που έχω ξεκινήσει πριν ένα χρόνο περίπου,γράφοντας ένα παιδικό παραμύθι με θέμα τον ρατσισμό.Τα στοιχεία μου και το βιβλίο μου,υπάρχουν στο παρακάτω link, κυκλοφορεί κι αυτό ελεύθερα στο διαδίκτυο.

http://www.saitapublications.gr/2013/03/ebook.24.html

Xάρης Β. Μικελόπουλος
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ