2014-03-06 17:15:31
Φωτογραφία για Το νέο Audi TT Quattro Sport Concept με 420 «άλογα»
Στη Γενεύη η Audi παρουσίασε το νέο Audi TT Quattro Sport Concept, το οποίο εφοδιάζεται με 2λιτρο μοτέρ TFSI που αποδίδει 420 ίππους, «απογειώνοντας» το εν λόγω πρωτότυπο στα 100 σε 3,7 δλ.

Μαζί με την παρουσίαση της 3ης γενιάς του Audi TT στη Γενεύη, η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε -ξαφνιάζοντας ευχάριστα- ένα νέο πρωτότυπο sport car, που βασίζεται στοcoupe αλλά φέρει επιπλέον πολλά «αγωνιστικά» χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, το νέο Audi TT Quattro Sport διαθέτει μια νέα μεγάλη μάσκα μπροστά με γρίλιες –δικτυωτού σχήματος- εισαγωγής αέρα που κατεβαίνουν μέχρι χαμηλά και προβολείς με φώτα matrix LED. Επίσης, το εν λόγω concept φέρει 20άρες ζάντες, splitter από CFRP (ενισχυμένο πλαστικό), «διογκωμένους» θόλους των πίσω τροχών και έναν νέο διαχύτη στο πίσω μέρος από ανθρακόνημα. Επιπλέον, στο πίσω τμήμα έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη πτέρυγα για λόγους αεροδυναμικής.

Εσωτερικά, το νέο Audi TT Quattro Sport Concept διαθέτει στοιχεία πολυτέλειας και «αγωνιστικού» στιλ –μεταξύ αυτών- και μια οθόνη 12,3 ιντσών TFT, ενώ έχουν αντικατασταθεί τα καθίσματα με πιο ελαφριά, σε σχέση με το TT, προκειμένου να μειωθεί το βάρος του, που φτάνει τα 1.344 κιλά.


Κάτω από το καπό του «γερμανικού κτήνους» βρίσκεται ο 4κύλινδρος 2,0 λτ. TFSI κινητήρας που παράγει 420 ίππους στις 6.700 σ.α.λ. και 450 Nm ροπής μεταξύ 2.400 and 6.300 σ.α.λ. Φυσικά, η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς (Quattro) μέσω ενός S tronic κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, με αποτέλεσμα το σπορ μοντέλο να αγγίζει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,7 δλ.

Τέλος, δεν υπάρχουν ακόμα σκέψεις το νέο TT Quattro Sport Concept να μπει στην παραγωγή, όμως οι άνθρωποι της Audi τονίζουν πως θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια σπορ πρωτότυπα.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ