2014-03-08 00:11:09
Φωτογραφία για Όταν το swing έγινε μόδα στην Ελλάδα
Έχοντας τις βάσεις της στις αρχές του περασμένου αιώνα, η swing μουσική, αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με όλο και περισσότερους καλλιτέχνες να «προσηλυτίζονται» στο είδος. Η μουσική που κάνει το κοινό να λικνίζεται ασταμάτητα στους ρυθμούς της, με τη ρετρό αισθητική της, έρχεται για να αλλάξει ριζικά τα μουσικά πράγματα.

Το μουσικό αυτό και χορευτικό είδος που γεννήθηκε στην Αμερική την περίοδο του μεσοπολέμου, αποτελεί ουσιαστικά ένα ενδιάμεσο σταθμό ανάμεσα στην παραδοσιακή και στη μοντέρνα τζαζ. Η ονομασία του προέρχεται από το αγγλικό ρήμα swing, που σημαίνει κουνιέμαι, αιωρούμαι, ακριβώς γιατί η μουσική ήταν εύθυμη και ρυθμική και γιατί συνδυαζόταν με τον αντίστοιχο χορό που απαιτούσε ευκινησία.

Στην Ελλάδα η προτίμηση στο είδος εξαπλώνεται σαν ιός, ενώ η ατμόσφαιρα που την περιβάλλει, ο χορός, η αισθητική ακόμα και το ηθικό κομμάτι της εποχής -που περιλάμβανε μια παιδική αθωότητα-, γίνονται μόδα.

Πολλοί καλλιτέχνες γοητευμένοι από τη νοσταλγική διάθεση του είδους δημιουργούν μπάντες που ασχολούνται με τη swing μουσική. Αν και τα περισσότερα συγκροτήματα δεν μετρούν πολλά χρόνια στο χώρο, η αγάπη τους για τη μουσική και το πάθος τους γι΄ αυτό που κάνουν, αποτελούν την κινητήριο δύναμή τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ