2014-04-24 15:52:07
Φωτογραφία για Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Σλαβιάνσκ
Εκτός ελέγχου είναι και σήμερα η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στο Σλαβιάνσκ, όπου... πέντε φιλορώσοι αυτονομιστές έχασαν τη ζωή τους και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Αρχικά, πληροφορίες από την «ομάδα άμυνας» της πόλης, ανέφεραν στο Russia Today πως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση που σημειώθηκε σε φυλάκιο έξω από την πόλη κατά την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» από τον στρατό της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με το RT -όπως φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του- ξέσπασαν νέες συγκρούσεις έξω από την πόλη με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και στρατιωτών και ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους πέντε.

Η ένταση κλιμακώθηκε και τα άρματα μάχης με τους Ουκρανούς στρατιώτες επιχείρησαν να μπουν στην πόλη, ενώ αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο RT ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές έβαζαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων προκειμένου να τους εμποδίσουν.


Επίσης, ένα όχημα της αστυνομίας ανακοίνωσε με μεγάφωνα την έναρξη της επιχείρησης, προειδοποιώντας τους πολίτες, ενώ όπως ανακοίνωσε το Κίεβο τρία οδοφράγματα των αυτονομιστών στην είσοδο της πόλης καταστράφηκαν.

Πούτιν: Αν το Κίεβο χρησιμοποίησε στρατό «θα υπάρξουν συνέπειες»

Για ένα «σοβαρό έγκλημα» έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στη σημερινές συγκρούσεις στην πόλη Σλάβιασνκ.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πούτιν είπε ότι αν το Κίεβο χρησιμοποίησε στρατό εναντίον του λαού του, «θα υπάρξουν συνέπειες».

Ακόμη, είπε ότι η κυβέρνησή του Κιέβου δεν θα είναι τίποτε παραπάνω από μια «χούντα», αν όντως έστειλε το στρατό της χώρας στο Σλάβιασνκ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ