2014-04-25 20:28:22
Φωτογραφία για Ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην Τράπεζα της Ελλάδος
Η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη, με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για την έκρηξη βόμβας, στις 10 Απριλίου, με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής.

Ο συντάκτης του κειμένου, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ είναι ο καταζηγούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης,αναφέρει ότι η τρομοκρατική ενέργεια σημειώθηκε «στην ληστρική μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται εναντίον του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια», ενώ επιχειρεί να κάνει οικονομική ανάλυση.

Παράλληλα, περιγράφει πως έγινε η επίθεση «με αυτοκίνητο-βόμβα που περιείχε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝFO)», η οποία, όπως ανάφερει, έγινε «τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά το κατασταλτικό χτύπημα εναντίον της οργάνωσης και ενώ το κράτος, όπως και πολλοί εχθροί του ένοπλου αγώνα πανηγύριζαν για την “επιτυχία της εξάρθρωσης” του Επαναστατικού Αγώνα», τονίζοντας ότι « η ενέργεια αυτή έρχεται να τους διαψεύσει».


Οι οργανωτές και εκτελεστές της τρομοκρατικής ενέργειας αναφέρουν δε ότι «η επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης».

Ακόμη στο κείμενο - προκήρυξη γίνεται λόγος για «ένοπλο αγώνα», προκειμένου, όπως λένε, να κάνουν το μεγάλο βήμα της ανατροπής του συστήματος».

Στο μακροσκελέστατο κείμενο ο συντάκτης του αναφέρεται και στη Χρυσή Αυγή, για την οποία λέει ότι «εξαπατά με αποτελεσματικό τρόπο πολλούς πληγέντες από την κρίση εκμεταλλευόμενη μεταξύ άλλων την πολιτική σύγχυση για τα αίτια που την προκάλεσαν, και εξασφαλίζει ψήφους προσποιούμενη τη μόνη πολιτική τάση που είναι διατεθειμένη να πολεμήσει το σύστημα, όταν ο αποκλειστικός της ρόλος είναι αυτός του μπράβου-δολοφόνου στην υπηρεσία του κεφαλαίου, όταν ο αποκλειστικός πόλεμος που είναι προορισμένη να κάνει -και που κάνουν ήδη τα θρασύδειλα μέλη της - είναι η εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του καπιταλιστικού συστήματος και η εξόντωση εξαθλιωμένων και ανήμπορων μεταναστών».

Κάνει δε ειδική αναφορά στην αντιμετώπισή της, όπως λέει, αφού «ένα επαναστατικό κίνημα οφείλει να είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει με τα όπλα τους δολοφόνους των ταγμάτων εφόδου που θα σηκώσουν ξανά κεφάλι, γιατί αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη ενός επαναστατικού κινήματος, στο δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση και γιατί ο Φύσσας δεν θα είναι το τελευταίο θύμα τους».

Επίσης, χαρακτηρίζει τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ως « μια δίκαιη, αλλά και εύστοχη πολιτικά ενέργεια» από τις Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις και ως «απάντηση στην δολοφονία Φύσσα και στην δολοφονική δράση των νεοναζί».

Το κείμενο κλείνει με το σύνθημα: «Ζήτω η κοινωνική επανάσταση για τον ελευθεριακό κομμουνισμό - για την αναρχία, λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους. Κομάντο Λάμπρος Φούντας Επαναστατικός Αγώνας».

Nα σημειώσουμε ότι ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» έχει καταδικαστεί ερήμην το ζεύγος Μαζιώτη -Ρούπα, το οποίο καταζητείται.

Από τα Εξάρχεια ξεκίνησε το παγιδευμένο με εκρητικά αυτοκίνητο

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που άφησαν οι τρομοκράτες έξω από την Τράπεζας της Ελλάδος ξεκίνησε από την περιοχή των Εξαρχείων.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από τις κάμερες που το έχουν καταγράψει και τώρα, πλέον, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει εστιάσει τις έρευνές της για τον εντοπισμό του χώρου που έγινε η παρασκευή του εκρηκτικού υλικού που φορτώθηκε στο όχημα, στην εν λόγω περιοχή.

Αναζητεί το γκαράζ μέσα στο οποίοι οι τρομοκράτες του «Επαναστατικού Αγώνα» έκαναν τη μίξη των υλικών, που κατέληξε στη δημιουργία της βόμβας τύπου ANFO, βάρους 75 συνολικά κιλών, όπως αναφέρει και ο συντάξης στο κείμενο - προκήρυξη που δημοσιεύτηκε για την επίθεση σήμερα.

Παράλληλα, από την ΕΛ.ΑΣ έγινε γνωστό ότι από την περιοχή των Εξαρχείων έγιναν και τα δύο τηλεφωνήματα που προειδοποίησαν για την έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου.

Ο άγνωστος που ενημέρωσε τις δύο εφημερίδες τηλεφώνησε από καρτοκινητό κινητό τηλέφωνο το οποίο, αμέσως μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, νεκρώθηκε Πηγή: ethnos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ