2014-04-26 01:13:05
Φωτογραφία για Μ. Παπαδόπουλος: Απαράδεκτο το χαράτσι για τη δήλωση ΟΣΔΕ
Επιστολή με αποδέκτες τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους Βουλευτές του Νομού έστειλε ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος διαμαρτυρόμενος για το χαράτσι που έχει καθιερωθεί να πληρώνει ο κάθε αγρότης τα τελευταία χρόνια για τη δήλωση καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ.

Πιο αναλυτικά ο κ. Παπαδόπουλος στην επιστολή του αναφέρει :

" Κύριε Υπουργέ,

Για μια ακόμα χρονιά ο αγρότης καλείται να καταβάλει ένα χαράτσι που η Πολιτεία έχει παγιώσει την τελευταία 15ετία τουλάχιστον, ανεξήγητα και αδικαιολόγητα κατά την άποψή μου. Ήρθε και πάλι η εποχή δήλωσης των αγροτικών καλλιεργειών και για μια ακόμα φορά ο κάθε αγρότης καλείται να πληρώσει απ’ την τσέπη του τα έξοδα της δήλωσης.

Και το ερώτημα είναι, για ποιον λόγο πληρώνει ο κάθε αγρότης αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό; Δεν είναι υποχρέωση της Πολιτείας να καλύψει το κόστος του ΟΣΔΕ; Δεν είναι το ΟΣΔΕ η υποδομή που φτιάξαμε ως χώρα προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματική διαχείριση και έλεγχος των επιδοτήσεων; Δεν είναι το ΟΣΔΕ μια υπηρεσία που έφτιαξε το κράτος προκειμένου να μπορεί να διαχειρίζεται τις επιδοτήσεις;


Κατά την άποψή μου είναι απαράδεκτο για ένα οργανωμένο κράτος να μετακυλύει το κόστος λειτουργίας του ΟΣΔΕ στους αγρότες, δηλαδή στους πολίτες. Είναι σαν να ζητάμε απ’ τους έλληνες φορολογούμενους όταν πάνε να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις να πληρώνουν κι από πάνω για τα έξοδα που κάνει το κράτος για να εισπράξει τους φόρους.

Πρόκειται για ένα ακόμα χαράτσι που παγιώθηκε τα τελευταία χρόνια στις πλάτες των αγροτών και που επιβάλλεται με το «έτσι θέλω» και την ανοχή της Πολιτείας. Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά απ’ τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών είναι παράλογο να χαρατσώνεται αναιτιολόγητα ο δυναμικότερος κλάδος της παραγωγικής μηχανής της χώρας.

Για τους λόγους αυτούς κ. Υπουργέ απαιτείται άμεσα η παρέμβασή σας προκειμένου να σταματήσει επιτέλους αυτή η αδικία σε βάρος των αγροτών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δείιτε ...το αγόρι με την ουρά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δείιτε ...το αγόρι με την ουρά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ