2014-05-12 14:44:15
Φωτογραφία για ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (VIDEO)
Το Κρεμλίνο «σέβεται τη θέληση του λαού» σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Την ανάγκη να γίνουν βήματα για την αποκλιμάκωση της έντασης και της βίας στην Ουκρανία τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες λίγες ώρες μετά τα δημοψηφίσματα στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το πρώτο βήμα από τη ρωσική πλευρά είναι να μην αναγνωρίσει το αποκαλούμενο δημοψήφισμα.

 Το δεύτερο βήμα είναι η πραγματική συμμετοχή των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας στις προεδρικές εκλογές, είπε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι το τρίτο βήμα είναι η απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από τα σύνορα. Επίσης, όπως υποστήριξε, από την πλευρά του Κιέβου χρειάζεται μία πραγματικά συμπεριληπτική διαδικασία διαλόγου με τις ανατολικές περιοχές της χώρας. 

«Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, προκειμένου να διαμορφωθεί μία νέα και βιώσιμη κατάσταση στην Ουκρανία, πάντα υπό την αρχή του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Το Κρεμλίνο «σέβεται τη θέληση του λαού» σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Αναγνωρίζει η Μόσχα τα αμφιλεγόμενα δημοψηφίσματα στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, καλώντας σε «διάλογο για την ειρηνική και πολιτισμένη εφαρμογή» του αποτελέσματός τους. Η αμφιλεγόμενη διαδικασία στις δύο επαρχίες είχε βγάλει με τεράστια ποσοστά «ναι» στις δύο «ανεξάρτητες δημοκρατίες».

Ο Λαβρόφ είπε από την πλευρά του πως δεν έχουν προγραμματιστεί προς το παρόν διεθνείς συνομιλίες γύρω από την ουκρανική κρίση.

«Σεβόμαστε την θέλη του λαού των περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και υπολογίζουμε σε πρακτική εφαρμογή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος με πολιτισμένο τρόπο, χωρίς επανάληψη της βίας και μέσω του διαλόγου» αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.

Η ρωσική προεδρία καταδίκασε επίσης τη χρήση «βίας εναντίον πολιτών στην ανατολική Ουκρανία με στόχο την παρεμπόδιση των δημοψηφισμάτων».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ