2014-05-12 21:37:07
Φωτογραφία για Μια ακόμα Coppola γίνεται σκηνοθέτης
Το επίθετο της είναι γνωστό. Παππούς της είναι ο Francis Ford Coppola, ο μεγάλος ιταλοαμερικανός σκηνοθέτης. Πατέρας της ο Gian-Carlo Coppola και μητέρα της η Jacqui de la Fontaine. Ο πατέρας της πέθανε όταν η μητέρα της Gia ήταν έγκυος, σε ένα ατύχημα με σκάφος και η μικρή Gia δεν τον γνώρισε ποτέ.

Η πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα, είναι μια ταινία βασισμένη στη νουβέλα του ηθοποιού James Franco. Μια ταινία που έγκριτα περιοδικά χαρακτηρίζουν ως «αστεία και λίγο ωμή, όπως περίπου της θείας της, Sofia Coppola με εμφανείς εππιροές από τον Larry Clark».

Σε συνέντευξη της σε αμερικανικό περιοδικό μιλάει για την εμπειρία του να είσαι σκηνοθέτης και το διάσημο σόι της.

Στην ταινία της πρωταγωνιστούν πολλά διάσημα ονόματα εκτός από το δικό της. Η Emma Roberts, ο Christian Madsen, αλλά και ο Val Kilmer με τον γιο του Jack. Πως τα κατάφερε και μάζεψε όλους αυτούς τους γνωστούς ηθοποιούς; Μα είναι φίλοι της. «Δεν έγινε επίτηδες. Ο Val είναι πατέρας του Jack και επειδή ούτως ή άλλως ερχόταν στο πλατώ κάθε μέρα να δει τι κάνουμε του προτείναμε να παίξει τον πατέρα της Emma».


Η ταινία περιγράφει την ζωή 15χρονων μαθητών στην Αμερική, πως διαχειρίζονται τις σχέσεις, το σεξ, τα όνειρα τους αλλά και τις φιλίες τους και ο James Franco φυσικά παίζει τον κούκλο δάσκαλο που θα αποπλανήσει την μαθήτρια του με αριστοτεχνικό τρόπο.

Η ίδια λέει ότι θεωρεί πως «δεν υπήρχαν αρκετές σύγχρονες περιγραφές της ζωής των μαθητών και των νέων στον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια» και για αυτό τον λόγο αποφάσισε να προσαρμόσει το βιβλίο του Franco σε σενάριο για την πρώτη της ταινία. Στην συνέντευξη αποκαλύπτει πως έψαχνε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram για να βρει μέσα από φωτογραφίες ιδέες για το πως να φτιάξει τα σκηνικά και τους φωτισμούς της ταινίας της. «Χρησιμοποιήσαμε και το δικό μου δωμάτιο που είχε μείνει έτσι όπως το άφησα όταν έφυγα από το σπίτι μετά την αποφοίτηση μου». Δεν ζήτησε συμβουλές από την οικογένεια της καθώς όπως τόνισε «ότι είχα να μάθω το έμαθα πολύ νωρίς γιατί με έπαιρναν μαζί τους στα γυρίσματα και μου έχουν εντυπωθεί όλα τα σημαντικά πράγματα. Θυμάμαι να είμαι στο set του Dracula και να με τρομάζει ο Gary Oldman. Δούλεψα με τον παππού μου στο Twix. Εκεί τα έμαθα όλα».

Οι ηθοποιοί στην ταινία κρατούσαν ημερολόγιο ονείρων και ζούσαν όλοι μαζί για να μπορέσουν να δεθούν και να νιώσουν περισσότερο οικογένεια, μαγειρεύοντας και τρώγοντας στο ίδιο τραπέζι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ