2014-05-13 07:42:52
Φωτογραφία για Την αύξηση του ορίου των 1500 ευρώ για το Κοινωνικό Μέρισμα προτείνει η Ε.Σ.Πε.Κ.Μ.
Επιστολή με προτάσεις για αλλαγή των κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος απέστειλε η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. με σκοπό την αποκατάσταση του “αισθήματος αδικίας” που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το (α) σχετικό, έχουν γνωστοποιηθεί τα κριτήρια που έχουν εφαρμοστεί για τη διάθεση του κοινωνικού μερίσματος στους ενστόλους δικαιούχους. Όπως όμως είναι γνωστό, προέκυψαν διάφορες στρεβλώσεις και αδικίες ως προς την πλειοψηφία των στρατιωτικών που δεν έλαβαν το μέρισμα και είτε έχουν πάνω από 15 χρόνια υπηρεσίας, είτε είναι έγγαμοι με τέκνα.

Όπως είναι φυσικό, οι δυο αυτές παραπάνω κατηγορίες έχουν την ίδια και πιθανόν και μεγαλύτερη ανάγκη κάποιου βοηθήματος, όπως είναι το κοινωνικό μέρισμα. Επίσης είναι γνωστό ότι όλοι οι στρατιωτικοί έχουν πληγεί οικονομικά και συνέβαλαν στο μέγιστο την προηγούμενη τετραετία στην δημοσιονομική προσαρμογή, χωρίς όμως το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς να δικαιούται το παραπάνω κοινωνικό μέρισμα.


Πρόσφατα ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας προανήγγειλε επικείμενες αλλαγές στα κριτήρια διάθεσης του κοινωνικού μερίσματος, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές αλλαγές της υποπαραγράφου Α4 του ν.4254/2014 που αφορούν τα κριτήρια των ενστόλων.

Επειδή η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ γίνεται καθημερινά αποδέκτης της δυσαρέσκειας και της απογοήτευσης των συναδέλφων που ανήκουν στις προαναφερθείσες κατηγορίες στρατιωτικών αλλά και δέκτης της αγωνίας που επικρατεί στις οικογένειες τους, προτείνει τα εξής: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. ⇒
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χαστούκι στην Τουρκία
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χαστούκι στην Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ