2014-05-14 00:51:05
Φωτογραφία για Επιστολή ONNEΔ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων
Με αφορμή το ζήτημα των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών των νέων και ασκούμενων δικηγόρων, αποστείλαμε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και... Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου. Στην επιστολή, προτείνουμε την κατάτμηση του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών σε δόσεις, για τη διευκόλυνση των νέων και ασκούμενων δικηγόρων στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Παρατίθεται η επιστολή:

« Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

κ. Χαράλαμπο Αθανασίου

Θέμα: Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών δικηγόρων

Παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος,  οι ασφαλιστικές τους εισφορές παραμένουν αμετάβλητες. Ως αποτέλεσμα, παρατηρείται αδυναμία στην καταβολή ολόκληρου του ποσού για μεγάλο μέρος της δικηγορικής κοινότητας, ιδίως των νέων δικηγόρων. Δεδομένου ότι πλέον,  η Ελλάδα μπαίνει σε πορεία ανάκαμψης με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών να πιάνουν τόπο, η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε οι αδικίες του παρελθόντος να αποκατασταθούν το συντομότερο, δίνοντας προτεραιότητα στην ελάφρυνση των νέων και ασκούμενων δικηγόρων.


Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών αυτών.  Συγκεκριμένα, προτείνουμε την κατάτμηση του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών σε τρεις ή τέσσερις δόσεις, προκειμένου να προσαρμοστεί το ασφαλιστικό σύστημα στις παρούσες οικονομικές δυνατότητες των δικηγόρων. Η εφαρμογή της κατάτμησης των ασφαλιστικών εισφορών, μπορεί να πραγματοποιηθεί τμηματικά, δίνοντας προτεραιότητα στους δικηγόρους μέχρι επταετία και τους ασκούμενους δικηγόρους, με προοπτική επέκτασης του μέτρου σε όλο το δικηγορικό κλάδο.

                                     

Με εκτίμηση,

Σάκης Θ. Ιωαννίδης

Πρόεδρος Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ