2012-04-23 00:46:19
Φωτογραφία για Γκολάρα από Φετφατζίδη στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού (vid)
Ο Πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Superleague, επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Γκολάρα από Φετφατζίδη.

Πέντε λεπτά καλού ποδοσφαίρου ήταν αρκετά για τους παίκτες του Ολυμπιακού, προκειμένου να φύγουν από το Περιστέρι νικητές και να τελειώσουν το πρωτάθλημα με επιτυχία καθώς κατέκτησαν το 23ο φετινό τους τρίποντο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής και αρκετοί τον δικαίωσαν. Άλλωστε μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα και σκόρερ ενός πανέμορφου γκολ ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού ήταν αρκετά κινητικός και ορεξάτος, σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς και "κλείδωσε" τη νίκη με μια τρομερή λόμπα με την οποία κρέμασε τον Ράντμαν (66'). Πέντε λεπτά νωρίτερα (61'), ο Μαρκάνο είχε ανοίξει το δρόμο προς τη νίκη, ενώ ο Φουστέρ είχε χάσει πέναλτι που κακώς καταλόγισε ο Βοσκάκης σε πέσιμο του Ντιόγκο.


Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά σε έξι ημέρες για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (28/4) και είναι σίγουρο πως τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Άλλωστε ο Γιώργος Δώνης δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ενώ ο Βαλβέρδε προτίμησε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ φέτος.

Εκτός από τον Φετφατζίδη, αρκετά καλά τα πήγε ο Φέισα (έβγαλε την ασίστ στο 2-0), ιδιαίτερα κινητικός στο πρώτο μέρος ήταν ο Μόνχε, ενώ ο Τάσος Παπάζογλου δεν είχε πολλή δουλειά, όμως γενικά δεν ήταν σε καλή ημέρα.

Αυτό ήταν το 90ο και τελευταίο παιχνίδι του Ερνέστο Βαλβέρδε στο ελληνικό πρωτάθλημα (μετρά 69 νίκες), αλλά και η 23η νίκη της ομάδας φέτος στην Superleague. Από την άλλη, ο Ατρόμητος μ' αυτό το αποτέλεσμα θα ξεκινήσει δίχως βαθμούς στα πλέι οφ.

Βαθμολογία πλέι οφ

Παναθηναϊκός 4

Ατρόμητος 0

ΠΑΟΚ 0

ΑΕΚ 0

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Βοηθοί: Τσολάκης, Σταματόγλου

Τέταρτος: Κομίνης

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ράντμαν, Νάστος, Ζουέλα, Τόμας, Οικονόμου, Ιγκλέσιας (65' Δημούτσος), Σφακιανάκης, Καραγκούνης (66' Επστάιν), Πίτου Γκαρσία, Τάτος, Μήτρογλου (71' Καραμάνος).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Φέισα, Μακούν (81' Ποτουρίδης), Φουστέρ (76' Ορμπάιθ), Μόνχε, Φετφατζίδης, Ντιόγκο.

Γκολ: 61' Μαρκάνο, 66' Φετφατζίδης

Κίτρινες: 47' Νάστος / 65' Μόνχε

Ανασκόπηση

Με τον Τάτο και τον Μήτρογλου στην βασική ενδεκάδα και δίχως πολλές αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης, που ίσως ήθελε να κάνει πρόβα πριν από τον τελικό του Κυπέλου. Το σύστημα που επέλεξε ο Έλληνας προπονητής είναι 4-2-3-1, με προωθημένο τον Μήτρογλου και τους Τάτο και Καραγκούνη στα άκρα.

Με 8 αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΣ παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δίνοντας ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής τη φετινή χρονιά, ενώ παράλληλα ανακάτεψε την τράπουλα ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Οι Παπάζογλου, Μόνχε, Φέισα και Ντιόγκο ήταν οι ποδοσφαιριστές που  δεν αγωνίστηκαν πολύ φέτος και είχαν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους.

Το ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και αυτό δυστυχώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αφού οι δύο ομάδες δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και ο ρυθμός ήταν κακός σ' ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο.

 

 

"Ερυθρόλευκο" ημίχρονο με κακό θέαμα

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι και από τα πρώτα λεπτά πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, δημιουργώντας κάποιες καλές φάσεις μπροστά από την εστία του Ράντμαν. Την αρχή έκανε στο 11' ο Ντιόγκο που απείλησε με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μόνχε, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης έκανε σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει άουτ.

Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Γιάννης Φετφατζίδης που στο 16' είχε ένα καλό σουτ, στο 31' εκτέλεσε ένα φάουλ, ενώ η καλύτερη στιγμή έγινε στο 42', όταν το σουτ του Φέισα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ράντμαν.

Από την πλευρά τους, οι Περιστεριώτες δεν ανησύχησαν τον Ρόι Κάρολ και η μοναδική καλή στιγμή που είχαν στο πρώτο μέρος, ξεκίνησε από τα πόδια του Τάτου, όμως ο Μήτρογλου έκανε κακό κοντρόλ και δεν κατάφερε να απειλήσει εντός περιοχής (42'). Έτσι το ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να παίζει καλύτερα, όμως το 0-0 ήταν σχετικά δίκαιο αποτέλεσμα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, αφού οι Πρωταθλητές Ελλάδας εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι και να δημιουργούν φάσεις. Στο 47' ο διαιτητής -κακώς- καταλόγισε πέναλτι, όταν ο Ντιόγκο έπεσε εντός περιοχής μετά από άγγιγμα του Νάστου, όμως ο Ράντμαν μπλόκαρε την κακή εκτέλεση του Φουστέρ και το 0-0 παράμενε.

Όταν ο Ολυμπιακός ξύπνησε... (0-2)

Το χαμένο πέναλτι  του Ισπανού, πείσμωσε τους Πειραιώτες που στη συνέχεια έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 61'. Ο Μοδέστο σέντραρε, ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά και ο Μαρκάνο από κοντινή θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και πέντε λεπτά αργότερα (66'), ο Φέισα έδωσε στον Φετφατζίδη και εκείνος με εξαιρετική λόμπα "κρέμασε" τον Ράντμαν και διαμόρφωσε το 2-0. Ο Ολυμπιακός ήταν κοντά στην 23η φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ατρόμητο να βγαίνει -επιτέλους- στην επίθεση, όμως ούτε το σουτ του Νάστου (81'), ούτε αυτό του Οικονόμου (89') κατέληξαν στα δίχτυα και έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ματς.

MVP

Ο Γιάννης Φετφατζίδης σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική με εντυπωσιακό τρόπο και γενικότερα έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί για τον Ολυμπιακό να μένει ένα ακόμη ματς, όμως μπορεί να βοηθήσει την Εθνική στο Euro.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Κώστας Μήτρογλου μπορεί να οδήγησε την ομάδα του στα πλέι οφ και στον τελικό του Κυπέλλου, όμως στο σημερινό ματς ήταν άφαντος. Σε ελάχιστες περιπτώσεις ακούμπησε την μπάλα και συνήθως έκανε λάθος...

Πηγή:sport24.gr
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ