2012-04-24 09:58:03
Φωτογραφία για Πιστεύει ότι θα ανοίξουν οι «πόρτες» της Ευρώπης γι αυτόν
Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη Λοριάν... ότι οι πόρτες των ευρωπαίων ηγετών, που αρνήθηκαν να τον δεχτούν «θα αρχίσουν ίσως να μισανοίγουν μεταξύ των δυο γύρων των εκλογών».

«Κατάλαβα καλά ότι δεν έγινα δεκτός σε όλες τις πρωτεύουσες από τους αρχηγούς των κυβερνήσεων», αλλά «οι πόρτες θα αρχίσουν ίσως να μισανοίγουν μεταξύ των δύο γύρων», δήλωσε ο Ολάντ, που επικράτησε των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο των προεδρικών.

Περιγράφοντας τον εαυτό του ως «ένθερμο υποστηρικτή της» από «την αρχή της πολιτικής του ζωής», επανέλαβε την επιθυμία του να προχωρήσει σε «επαναπροσανατολισμό της ευρωπαϊκής οικοδόμησης», κυρίως με την επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

«Γι' αυτό γύρω μας, μερικοί μας φοβούνται», είπε. Αλλά «εάν οι Συντηρητικοί είναι επιφυλακτικοί, οι προοδευτικοί μας περιμένουν, ελπίζουν σε μας και εξάλλου πολλοί περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει ότι, αν αλλάξουν τα πράγματα στη Γαλλία, θα αλλάξουν και στην Ευρώπη», διαβεβαίωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Συνειδητοποίησα, ακόμη, ότι οι Κινέζοι δεν μας στηρίζουν. Δεν ξέρω ποια θα είναι η συνέπεια, περιμένω να αποφανθούν και οι Ρώσοι»,δήλωσε με ειρωνική διάθεση ο Ολάντ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν αργεί ο Ντέμης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν αργεί ο Ντέμης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ