2012-04-24 10:45:04
Φωτογραφία για Τείνει να εξελιχθεί σε διπλωματικό επεισόδιο η υπόθεση Ψωμιάδη
Σε διπλωματικό θρίλερ έχει μετατραπεί η έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στην Ελλάδα. Πέντε μήνες μετά τη σύλληψή του στα Σκόπια, για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, οι Αρχές της γειτονικής χώρας... δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποια θα είναι η τύχη του.

Τα χρονικά περιθώρια για την τύχη του Ψωμιάδη στενεύουν επικίνδυνα. Μέχρι τις 15 Μαΐου θα πρέπει να αποφασίσουν οι Αρχές των Σκοπίων αν θα τον αφήσουν ελεύθερο με ή χωρίς περιοριστικούς όρους, αν θα αποφασίσουν να παραταθεί η κράτησή του ή αν θα ικανοποιήσουν έστω στο παρά πέντε το αίτημα της χώρας μας για έκδοση.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι Σκοπιανοί ζήτησαν να απαλειφθεί από τα έγγραφα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο όρος FYROM, γεγονός που σήμανε συναγερμό σε διπλωματικό και δικαστικό επίπεδο.

Το εμπόδιο αυτό μπλοκάρει τις όποιες εξελίξεις στην υπόθεση, αν και σε όλες τις προηγούμενες ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, τα αιτήματα είχαν προχωρήσει χωρίς να αποτελεί τροχοπέδη η ονομασία.

Ο Μάκης είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη συμμετοχή του στα στημένα παιχνίδια και για παράνομο στοιχηματισμό.

Είχε αφεθεί, όμως, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί.

Η υπόθεση εξελίχτηκε σε φιάσκο για την ελληνική δικαιοσύνη, όταν λίγες μέρες μετά, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την προφυλάκισή του, αλλά ο Ψωμιάδης είχε προλάβει να διαφύγει
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γκαρθία για Ολυμπιακό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γκαρθία για Ολυμπιακό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ