2014-08-27 19:42:48
Φωτογραφία για Η εικόνα στις βαραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες του Δήμου Πρεβεζας είναι τραγική... [photos]
Τέλη Αυγούστου και ο Δήμος Πρέβεζας τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα... Και οι πέντε (5) βαραβευμένες με "Γαλάζια Σημαία" παραλίες του Δήμου παραβιάζουν βασικούς κανονισμούς του Προγράμματος για τις "Γαλάζιες Σημαίες". 

Η εικόνα στις ακτές τραγική. Οι ναυαγοσωστικές υπηρεσίες ανύπαρκτες.

Μετά από καταγγελία πολίτη σχετικά με την απουσία ναυαγοσώστη στους πύργους των ακτών του Δήμου Πρέβεζας καθόλη τη διάρκεια του Ιουνίου και μέχρι τα τέλη Ιουλίου, την ύπαρξη σάπιων ναυαγοσωστικών λέμβων που δεν μπορούν καν να επιπλεύσουν στο νερό, την συνύπαρξη σκαφών με τους λουόμενους δεδομένης της έλλειψης σημαδούρων, τις τουαλέτες που ζέχνουν, τους σπασμένους διαδρόμουςκαι την παντελή έλλειψη υποδομών για ΑΜΕΑ, κινητοποιήθηκε η Ελληνική Εταιρία για την Προστασία της Φύσης (ΕΕΠΦ) και ο Διεθνής Οργανισμός Foundation for Environmental Education (FEE), υπεύθυνοι για τις Γαλάζιες Σημαίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αντίστοιχα.


Το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει την καταγγελία μιλάει από μόνο του.

Παρά τις προγενέστερες της καταγγελίας κλήσεις του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, λόγω της έλλειψης ναυαγοσώστη στις ακτές και του ακατάλληλου ναυαγοσωτικού εξοπλισμού, ο Δήμος Πρέβεζας, υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί, συνέχισε να αδρανεί.

Όμως και πάλι, ενώ παρενέβη ήδη και η ΕΕΠΦ και το FEE, ο Δήμος Πρέβεζας συνεχίζει εδώ και μια εβδομάδα να ψάχνει τις απαντήσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Σύμφωνα με τους παραπάνω φορείς και εν αναμονή της απάντησης του Δήμου, οι πιθανότητες να αφαιρεθούν όλες οι Γαλάζιες Σημαίες στην περιοχή στην εκπνοή του Αυγούστου είναι μεγάλες. Αναμένουμε τα αποτελέσματα.
πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ