2014-08-28 08:05:59
Φωτογραφία για Ηλεκτρισμένο το κλίμα στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου
Σε ηλεκτρισμένο κλίμα θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην... αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Βασιλέως Γεωργίου Α΄1, Δημαρχείο, 1ος όροφος).

Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη προς όλα τα νέα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβουλίων των τοπικών Δημοτικών Κοινοτήτων που εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εκλογές. Επίσης κλήθηκαν να παραστούν οι θρησκευτικές, πολιτικές, αυτοδιοικητικές και πανεπιστημιακές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη" έχει δηλώσει ότι θα δώσει πολιτικό όρκο και στη συνέχεια θα αποχωρήσει από την τελετή, λόγω της παρουσίας των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με τη Χρυσή Αυγή. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Η στάση μας αυτή δεν είναι απλώς συμβολική, αλλά καθαρά πολιτική και σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΔΣΘ που κήρυξαν τη ΧΑ «ανεπιθύμητη» στη Θεσσαλονίκη-μαρτυρική πόλη, όπου ιδρύθηκε στις 15 Μαΐου 1941 η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη».

Επίσης, στις 9 το πρωί είναι προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στην παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ