2014-09-22 16:29:11
Φωτογραφία για Δείτε τι θα συζητήσει ο Βενιζέλος με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο...
«Κοινές πρωτοβουλίες» για την αντιμετώπιση της απειλής κατά των χριστιανών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, θα συζητήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, στα γραφεία της αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον προκαθήμενο της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση στελεχών της Ομογένειας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με τον οποίο διατηρούμε μια πολύ στενή σχέση, μια φιλία προσωπική, όπως και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος επισκέπτεται τις ημέρες αυτές τις Μητροπόλεις της Θράκης, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε ξανά για κοινές πρωτοβουλίες, οι οποίες μας φέρνουν πολύ πιο κοντά με άλλες χριστιανικές κοινότητες, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα, που είναι η απειλή κατά των χριστιανών, αλλά και άλλων εθνοτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής».


Επίσης, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του «γιατί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε σήμερα (χθες) στα θέματα αυτά, διατυπώνοντας θέσεις, οι οποίες είναι απολύτως ταυτόσημες με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο των επαφών του στην 69η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα έχει στη συνέχεια σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ