2014-11-07 14:30:24
Φωτογραφία για Πως να κάνετε ένα παιδί ευτυχισμένο!!!!
Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι χρειάζεται ένα παιδί για να νιώσει ευτυχισμένο; 

Τι είναι αυτό δηλαδή που θα το κάνει να έχει ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του;

Οι περισσότεροι σίγουρα θα σκεφτείτε ότι ένα παιδί νιώθει ευτυχία όταν ανοίξει ένα δώρο ή όταν του κάνουμε όλες τις χάρες. 

Δεν είναι όμως έτσι. Ένα παιδί είναι ευτυχισμένο όταν λαμβάνει ανιδιοτελή αγάπη από τους γονείς του και το κοντινό του περιβάλλον.

Τι μπορείτε εσείς σαν γονείς να κάνετε ώστε το παιδί σας να είναι ευτυχισμένο;

-Να προσφέρετε απλόχερα αγάπη και αγκαλιές.

Δε χρειάζεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να αγκαλιάσετε το παιδί σαςή για να του πείτε «σ’ αγαπώ»! Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και χωρίς ιδιαίτερη αφορμή αγκαλιάστε το και φιλήστε το!

-Να το κάνετε να νιώθει ασφάλεια.

Δείξτε του ότι πάντα θα είστε κοντά του. Όταν πεινάει, κρυώνει ή όταν φοβάται.


-Συζητήστε μαζί του.

Μην φοβάστε να συζητήσετε με το παιδί σας. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να πείτε, από το πώς πέρασε τη μέρα του, μέχρι το τι θέλει να κάνετε όταν είστε στο σπίτι.

-Επαινέστε το.

Να θυμάστε πώς όταν ένα παιδί καταφέρνει κάτι, θα πρέπει να το επιβραβεύετε. Το παιδί σας έχει κοπιάσει και έχει αγωνιστεί για να το καταφέρει. Ακόμη και όταν κάνει κάτι μικρό και ανούσιο για εσάς θα πρέπει να το επιβραβεύετε. Με αυτό τον τρόπο, του δίνετε κίνητρο για να συνεχίσει.

-Χαμογελάστε του.

Τι πιο όμορφο για ένα παιδί να περιβάλλεται από έναν κόσμο με χαμόγελα;

-Ακούστε το.

Ακούγοντας το παιδί σας, το κάνετε να νιώσει ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί και να σας μιλήσει ανοιχτά για όλα τα θέματα που το απασχολούν ενώ ταυτόχρονα του διδάσκετε πόσο σημαντικό είναι όχι μόνο να μιλάμε αλλά και να ακούμε κάποιον.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ