2014-11-08 11:47:40
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ «ΒΕΤΟ» ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν με γραπτή επιστολή τους από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να αποσύρει τις διατάξεις για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η τρόικα λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης έριξε «βόμβα μεγατόνων» ζητώντας από τον υπουργό να αποσύρει τις διατάξεις για τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς εκτιμά ότι το δημοσιονομικό κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον το 2015.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα και για το εάν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, απάντησε κατηγορηματικά «όχι». Ερωτηθείς δε για το εάν το θέμα αναδείχθηκε στο Eurogroup ξεκαθάρισε πως «το Eurogroup δεν συζητά επιμέρους ζητήματα και λεπτομέρειες». Πάντως και η νέα οικονομική εφημερίδα, «Αγορά», κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο «Πάρτε πίσω τις 100 δόσεις» και αποκαλύπτει την απαίτηση-σοκ της τρόικας και το email-«φωτιά» που έστειλαν οι δανειστές στο υπουργείο Οικονομικών, αξιώνοντας να ανακληθεί η διάταξη που ψηφίσθηκε μόλις πριν από δυο εβδομάδες για τη ρύθμιση χρεών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης
. «Η ρύθμιση για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 100 δόσεις έχει ψηφιστεί από την Βουλή και πρέπει να εφαρμοστεί» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο υπουργός προσέθεσε πως «η στάση της τρόικα ενδεχομένως να εντάσσεται στις γνωστές πιέσεις που ασκούνται παραμονές της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους δανειστές».

Σ.Σ.

Μπερδεμένα πράγματα. Από τη μία το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνει τα εν λόγω δημοσιεύματα. Βγάλτε άκρη φίλτατοι. Πάντως το γεγονός είναι ένα, είτε μας αρέσει, είτε όχι:  Η πιστή εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του τρέχοντος προγράμματος μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, ως  απαρέγκλιτη προϋπόθεση για τη νέα διετή "προστασία" της χώρας από τους σωτήρες-δανειστές μας!

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ