2012-05-02 15:40:23
Φωτογραφία για Λοβέρδος: Στη φυλακή όσοι κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικά
Μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα με τις ιερόδουλες που βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε να ποινικοποιηθεί το σεξ χωρίς προφυλακτικό με ιερόδουλες που εργάζονται παράνομα.

Φανερά εκνευρισμένος με τις εξελίξεις ο κ.Λοβέρδος τόνισε πως δε φέρουν ευθύνη μόνο οι ιερόδουλες, αλλά και οι άντρες που προτιμούν την απροφύλακτη επαφή μαζί τους. Μάλιστα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χαρακτήρισε γαϊδούρια όσους προχώρησαν σε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη. «Πρόκειται για βαρύτατη αμέλεια που συνάδει με τη γαϊδουριά. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε χώρους που δε είναι ελεγμένοι υγειονομικά και να πας χωρίς... προφύλαξη; Διακινδυνεύεις την οικογένεια σου;»

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως στη περίπτωση των μολυσμένων ιερόδουλων που εν γνώση τους συνεχίζουν να εργάζονται, παρατηρείται απαξία της δημόσιας υγείας, σε ότι όμως αφορά τους άντρες - πελάτες μπορεί κανείς να τους καταλογίσει κοινωνική απαξία.

Ερωτώμενος για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των οροθετικών ιερόδουλων ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι στην περίπτωση αυτή συγκρούονται το αγαθό του ατομικού δικαιώματος και του ιατρικού απορρήτου με το κοινωνικό δικαίωμα των υπολοίπων για υγειονομική δημόσια ασφάλεια.
 
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ