2012-05-02 15:41:08
Φωτογραφία για Aν δεν βγει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα μας διώχνουν από το ευρώ!
Μόνο αυτό δεν έχουμε ακούσει από τον κ.Βενιζέλο. Πότε θα σταματήσουν τα διλλήμματα και τους εκβιασμούς; Δεν έχουν καταλάβει πως δεν περνάνε; Σήμερα στην διακαναλική είπε ο κ.Βενιζέλος πως "το να βγει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα δεν είναι ζήτημα κομματικό αλλά πολιτική ανάγκη". Αυτό ακριβώς θα κάνουν οι πολίτες: Την ανάγκη τους Διαβάστε τις δηλώσεις Βενιζέλου:

 Στις εκλογές κρίνεται η μοίρα της Ελλάδας την επόμενη 20ετία, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισαγωγική του ομιλία στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν σέβονται τις θυσίες του ελληνικού λαού και παίζουν με νοθευμένα ζάρια στην πλάτη του, ενώ λένε ψέματα που οδηγούν τη χώρα στην πτώχευση, τον λαό στη φτώχεια και την Ελλάδα στη δραχμή.

«Το οριζόντιο κόμμα της δραχμής υπάρχει και είναι ο εκφραστής της διαπλοκής και όσων έχουν βγάλει τα χρήματά τους έξω και περιμένουν να 'αγοράσουν' τη χώρα πάμφθηνα» σημείωσε.


Κριτική άσκησε τόσο στον Αντώνη Σαμαρά όσο και στον Αλ.Τσίπρα. Για τον πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι «δοξάζεται κρυπτόμενος», καθώς διεκδικεί την ψήφο των πολιτών χωρίς να έχει μετάσχει σε τηλεοπτικό διάλογο, και επιπλέον δεν κάνει κανένα διάλογο με την κοινωνία.

Επικαλέστηκε μάλιστα τα όσα είχε αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή την περίοδο ψήφισης του πρώτου Μνημονίου: «Είχε πει πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναλάβει το κόστος, ώστε το άλλο κόμμα εξουσίας να μείνει αλώβητο, ενώ είχε υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους».

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οδηγεί τη χώρα ακαριαία εκτός ΕΕ και ευρώ, με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες και την απασχόληση.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι ο ειδικός λογαριασμός που τηρείται στην ΤτΕ υπάρχει για να καταθέτουν χρήματα οι δανειστές μας, ώστε να «αποφύγουμε το ατύχημα».

Χαρακτήρισε ψέμα ότι η θέση της χώρας είναι διασφαλισμένη στην ευρωζώνη ούτως ή άλλως, λέγοντας ότι μπορούν να πουν μείνετε στο ευρώ και εμείς πληρώνουμε τις δόσεις του δανείου για να μην κινδυνεύσει η ευρωζώνη, αλλά η Ελλάδα πρέπει να ικανοποιεί τις εσωτερικές ανάγκες της με τους φόρους που θα μαζεύει: «αυτό σημαίνει δημοσιονομική προσαρμογή μέσα σε λίγες μέρες» υπογράμμισε.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ ως ένα συγκεκριμένο και ασφαλή δρόμο για έξοδο από την κρίση, υπέρβαση του Μνημονίου και δημιουργία της αυτοδύναμης Ελλάδας.

«Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση, αλλά αυτό είναι πολιτική ανάγκη και όχι εκλογικός στόχος» ανέφερε, εξηγώντας ότι επειδή βρίσκεται στη μέση του πολιτικού φάσματος, μπορεί να κοιτάξει και αριστερά και δεξιά και να αναζητήσει συνεργασίες.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την έκφραση που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας (από γνωστή διαφήμιση» για τον ίδιο ότι «έχει ξεφύγει», ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «θα χρησιμοποιήσω και εγώ μια έκφραση από την ίδια διαφήμιση: τράτζικ».

«Υπάρχει ένα όριο και το όριο δεν είναι ο σεβασμός σε εμάς, αλλά ο σεβασμός στον πολίτη που δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε στο γήπεδο των προσωπικών μας επιδιώξεων».

Σε άλλη ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα του Ιουνίου, δεδομένου ότι από το γραφείο του πρωθυπουργού δόθηκε ο κατάλογος των υποχρεώσεων της χώρας, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρότασή του για παράταση της ικανοποίησης των δημοσιονομικών στόχων για ένα χρόνο, πρόταση που θα ελαφρύνει το βάρος από τους πολίτες.

Μάλιστα σχολίασε ότι κανένα κόμμα δεν έχει τοποθετηθεί επί της ουσίας για τη συγκεκριμένη πρόταση.
Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ