2012-05-02 16:27:06
Φωτογραφία για ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ (VIDEO)
«Είναι η ώρα της απόφασης. Ο λαός κρίνει την τύχη του και την τύχη των παιδιών του» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που έδωσε, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για λαϊκισμό και δημαγωγία που έριξαν τη χώρα σε αδιέξοδο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι και το ΠΑΣΟΚ έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης σε αυτό.

Κατηγόρησε πολλούς ότι «παίζουν με νοθευμένα ζάρια» στις πλάτες του ελληνικού λαού και ότι λένε «ωμά πολιτικά ψέματα». Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι αυτοί «οδηγούν την Ελλάδα στην πτώχευση, τους έλληνες στη φτώχια και τη χώρα στη δραχμή».

Προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δοξάζεται κρυπτόμενος», ενώ τον κατηγόρησε εκτός των άλλων ότι «δεν κάνει κανένα διάλογο με την ίδια την ελληνική κοινωνία».


Βολές και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κ. Βενιζέλος λέγοντας ότι «έχει αποχαλινωθεί», ενώ ανέφερε ότι αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας οδηγεί με ακαριαίο τρόπο έξω από το ευρώ, σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, σε απώλεια καταθέσεων αλλά και σε 2.000.000 ανέργους.

Ωστόσο, για το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η εφαρμογή του θα οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο μέσα σε τρία χρόνια.

Χαρακτήρισε ψέμα ότι η θέση της χώρας είναι διασφαλισμένη στην ευρωζώνη ούτως ή άλλως, λέγοντας ότι μπορούν να πουν μείνετε στο ευρώ και εμείς πληρώνουμε τις δόσεις του δανείου για να μην κινδυνεύσει η ευρωζώνη, αλλά η Ελλάδα πρέπει να ικανοποιεί τις εσωτερικές ανάγκες της με τους φόρους που θα μαζεύει: «αυτό σημαίνει δημοσιονομική προσαρμογή μέσα σε λίγες μέρες» υπογράμμισε.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ ως ένα συγκεκριμένο και ασφαλή δρόμο για έξοδο από την κρίση, υπέρβαση του Μνημονίου και δημιουργία της αυτοδύναμης Ελλάδας.

«Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση, αλλά αυτό είναι πολιτική ανάγκη και όχι εκλογικός στόχος» ανέφερε, εξηγώντας ότι επειδή βρίσκεται στη μέση του πολιτικού φάσματος, μπορεί να κοιτάξει και αριστερά και δεξιά και να αναζητήσει συνεργασίες.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την έκφραση που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας (από γνωστή διαφήμιση) για τον ίδιο ότι «έχει ξεφύγει», ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «θα χρησιμοποιήσω και εγώ μια έκφραση από την ίδια διαφήμιση: τράτζικ».

«Υπάρχει ένα όριο και το όριο δεν είναι ο σεβασμός σε εμάς, αλλά ο σεβασμός στον πολίτη που δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε στο γήπεδο των προσωπικών μας επιδιώξεων».

Σε άλλη ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα του Ιουνίου, δεδομένου ότι από το γραφείο του πρωθυπουργού δόθηκε ο κατάλογος των υποχρεώσεων της χώρας, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρότασή του για παράταση της ικανοποίησης των δημοσιονομικών στόχων για ένα χρόνο, πρόταση που θα ελαφρύνει το βάρος από τους πολίτες.

Μάλιστα σχολίασε ότι κανένα κόμμα δεν έχει τοποθετηθεί επί της ουσίας για τη συγκεκριμένη πρόταση.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ