2012-05-02 20:09:45
Φωτογραφία για Έδωσε δικαιώματα και... βαθμό!
Στο πιο βατό από τα 6 ματς, ο Παναθηναϊκός άφησε βαθμούς κόντρα στον Ατρόμητο (1-1) δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη της 2ης θέσης. Δεν δόθηκε πέναλτι στον Κουίνσι.

Οι εκλεκτοί του Φερέιρα

Το +4 αποτελούσε ένα πολύ καλό… μαξιλαράκι για τον Παναθηναϊκό για την πρεμιέρα τον πλέι-οφ, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να παρατάσσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αφήνοντας στον πάγκο τον Κουίνσι που δεν ήταν απόλυτα έτοιμος.

Ο Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο και Κατσουράνης στον άξονα των χαφ, αριστερό εξτρέμ ο Λάζαρος, δεξί ο Ζέκα, σε ελεύθερο ρόλο ο Κλέιτον και στην κορυφή ο Τοτσέ.]

«Φρέσκαρε» ο Δώνης

Από κει και πέρα, ο Γιώργος Δώνης μετά και την κατάθεση ψυχής της ομάδας του στον τελικό του Κυπέλλου θέλησε να δώσει ανάσες στον Μήτρογλου αλλά και στον Ιγκλέσιας.


Στην «κυανόλευκη» εστία ξεκίνησε ο Ιτάνζ, αριστερά ο Οικονόμου, δεξιά ο Σκόδνρας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τομάς, Φυτανίδης. Σφακιανάκης και Δημούτσος στον άξονα των χαφ, έχοντας αριστερά τον Γκαρσία και δεξιά τον Μπρίτο. Καραμάνος και Επστάιν στη κορυφή, με τον Γερμανό να παίζει λίγο πιο πίσω από τον νεαρό φορ.

Θέμα διάθεσης

Στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάστηκαν δύο ομάδες εκ διαμέτρου αντίθετες. Η μία που είχε όρεξη και διάθεση για να αφήσει πίσω της τον χαμένο τελικό και να διεκδικήσει ότι μπορεί στα πλέι-οφ, τρέχοντας παντού και αλλάζοντας την μπάλα σωστά. Και η άλλη σε έναν… κόσμο δικό της, χωρίς καμία απολύτως «σπιρτάδα» στο παιχνίδι της, χωρίς κίνηση στον χώρο και με το ένα λάθος να διαδέχεται το λάθος στην ανάπτυξη.

Το 1-0 με το γκολ του Πίτου Γκαρσία από το 4’ δικαιολογεί απολύτως την εικόνα του πρώτου μέρους και την ανωτερότητα του Ατρομήτου, ο οποίος έκανε το παιχνίδι του και δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στον τραγικό Παναθηναϊκό.

Η εξαιρετική αμυντικού λειτουργία των «κυανόλευκων» μπλόκαρε τους «πράσινους» που δεν έβρισκαν και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν χώρους παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις. Οι εξαιρετικές… ξυραφιές του Βύντρα από δεξιά, όμως, δεν κατέληξαν στο πλεκτό. Ο Κλέιτον έστειλε την μπάλα σε τροχιά… Σέρχιο Ράμος και ο Ζέκα πάνω στον Ιτάνζ.

Η πολιορκία δεν έφτασε!

Η είσοδος του Κουίνσι στο 46’ άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού, καθώς ο Γκανέζος είχε πολλά κέφια. Ο Ατρόμητος παραλίγο να κάνει την… κηδεία στο 48’, το σουτ του Καραμάνου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρια και από κει και έπειτα ξεκίνησε ο μονόλογος του «τριφυλλιού».

Ο Τοτσέ στο 55’ έφερε το ματς στα ίσια, η είσοδος του Καραγκούνη και του Νίνη έδωσε φρεσκάδα στον άξονα των «πρασίνων» με τον Δώνη να ρίχνει στη μάχη τους Ιγκλέσιας και Μήτρογλου που δεν βοήθησαν.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε σαν… τρελός, ο Κουκουλάκης του αρνήθηκε πέναλτι-μαρς στο 74’ σε ανατροπή του Κουίνσι και ο Τοτσέ στο 79’ και το 90’ έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να δώσει την νίκη. Προσθέστε και τις πολύ καλές στιγμές των Χριστοδουλόπουλου(85’) και Καραγκούνη(87’) και έχετε την εικόνα της ανωτερότητας των γηπεδούχων που δεν κατάφεραν, όμως, να πετύχουν το 2-1 και να πάρουν το «τρίποντο».

MAN OF THE MATCH: Ο Κουίνσι. Ο Γκανέζος μπήκε στο 46’ και άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του Παναθηναϊκού. Έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Ατρομήτου, έδωσε πνοή μεσοεπιθετικά ενώ δικαίως διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι που δεν του έδωσε ο Κουκουλάκης. Κάνει φοβερό σλάλομ στο 65’ αλλά ο Ιτάνζ του λέει «όχι».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Πίτου Γκαρσία και Γιώργος Καραγκούνης. Ο Ισπανός μέσος του Ατρομήτου έκανε μεγάλο παιχνίδι ειδικά στο πρώτο μέρος. Σκόραρε το γκολ της ομάδας του, έκοβε τα πάντα ενώ βοήθησε πολύ και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας των «κυανόλευκων» στο καλό τους διάστημα.

Από την άλλη ο «τυπάρας» ξεσήκωσε τους συμπαίκτες του με την απόδοση του, έτρεξε πολύ με την μπάλα στα πόδια κερδίζοντας μέτρα ενώ είχε και ένα καλό φάουλ που απόκρουσε ο Ιτάνζ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί οι «πράσινοι» να… ξύπνησαν στην επανάληψη αλλά η εικόνα του πρώτου μέρους αποτελεί αντιπαράδειγμα για τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού».

Παράλληλα μοιραίος για το «τριφύλλι» ο Χοσέ Τοτσέ. Ο Ισπανός φορ μπορεί να έστειλε την μπάλα στο πλεκτό στο 55’ αλλά στο 79’ και το 90’ έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες που δεν τελείωσε σωστά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Λουκά Βύντρα. Ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού… έχασε τον Πίτου Γκαρσία που βγήκε στην πλάτη του και σκόραρε σαν σε προπόνηση. Αμαρκάριστος, έχοντας όλο τον χρόνο και την άνεση να «εκτελέσει» τον Ορέστη Καρνέζη για το 0-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Όλα καλά και ωραία για τον διαιτητή Κουκουλάκη και τους επόπτες του μέχρι την ανατροπή του Κουίνσι στο 74’. Ο Γκανέζος μπήκε με ταχύτητα στην περιοχή, την «έκοψε» προς την αντίθετη κατεύθυνση με αποτέλεσμα ο Φυτανίδης να μην βρει μπάλα και να τον ρίξει στο έδαφος. Ούτε ο διαιτητής αλλά ούτε και ο πρώτος επόπτης(Ευθυμιάδης) είδαν την παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ατρόμητος και Παναθηναϊκός είχαν από ένα ημίχρονο. Οι «πράσινοι»… απάντησαν με πολιορκία στο 0-1 του πρώτου μέρους αλλά δεν κατάφεραν την ολική ανατροπή. Η ομάδα του Δώνη «τσίμπησε» βαθμό, ο Παναθηναϊκός δεν έφυγε στους 7 πόντους και το ενδιαφέρον για την εξέλιξη των πλέι-οφ μάλλον… ζωντάνεψε!

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ...
ΚΑΙ…ΤΡΙΑ ΔΕΚΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΑΙ…ΤΡΙΑ ΔΕΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ