2012-05-02 22:43:34
Φωτογραφία για ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν θέλω να συγκυβερνήσω, θέλω καθαρή εντολή
Κάποιοι λένε: ο Σαμαράς θέλει να γίνει οπωσδήποτε Πρωθυπουργός... Αυτοί που το λένε, όμως, ξέρουν ότι θα μπορούσα να γίνω από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αλλά πάνω σε μια Ελλάδα απομονωμένη, χρεοκοπημένη και διαλυμένη. Δεν το έκανα. Γιατί βάζω την Πατρίδα μου πάνω από όλα… Εκείνοι μπορούν να πουν το ίδιο;». διερωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, από τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να συγκυβερνήσει. «Θέλουμε καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα. Όσοι μιλάνε για συγκυβέρνηση, δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Κι εμείς είμαστε ο μεγάλος τους φόβος. Γιατί θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα…», σημείωσε κάνοντας λόγο για πολλούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, για να έχουν -όπως είπε- τον έλεγχο στα επόμενα χρόνια.

«Δεν θέλω να συμμετέχω σε κυβερνητικά μαγειρέματα. Δεν θέλω να παίζω με ελάχιστους μέσους όρους. Θέλω να αλλάξω τα πάντα! Και μπορώ να το κάνω μόνο με τη δική σας εντολή. Την ισχυρή εντολή. Την καθαρή εντολή», εξήγησε, ζητώντας αυτοδυναμία.


Όχι στη διαπλοκή

«Αν υπάρχει μια αδύναμη κυβέρνηση δύο κομμάτων, που θα διστάζουν να προχωρήσουν και θα φοβούνται το ένα το άλλο; Και από κοινού θα φοβούνται τις εκλογές; Εμείς δεν θέλουμε να μας ελέγχουν ούτε εξωθεσμικά κέντρα ούτε διαπλοκές. Θέλουμε να υπάρξει αληθινή δημοκρατία, γνήσια λαϊκή κυριαρχία, χωρίς εξωθεσμικά κέντρα και χωρίς διαπλοκές. Γι’ αυτό και μας πολεμούν», είπε, σημειώνοντας πως, όλοι αυτοί, χάνουν τον καιρό τους:

«Θέλετε να κυβερνηθεί η χώρα μετά την 7η Μαΐου ή όχι; Μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι, αν μείνει ακυβέρνητη; Μπορεί να κυβερνηθεί η Ελλάδα, αν το ένα κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση εμποδίζει το άλλο να κυβερνήσει; Μπορεί να πάμε μπροστά, όταν είμαστε, ταυτόχρονα, σε μόνιμη στασιμότητα και σε μια χρόνια αστάθεια; Μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα όταν κυριαρχούν οι κραυγές των άκρων;», διερωτήθηκε, ζητώντας πολιτική σταθερότητα.

Ο κος Σαμαράς, ανέπτυξε τις προτάσεις του για Ανάκαμψη και Ανάπτυξη, ξεδίπλωσε μεγάλο μέρος του προγράμματος της ΝΔ, που παρουσίασε εκτενώς στις τελευταίες του εμφανίσεις στο Ζάππειο και ξεκαθάρισε πως δεν έχει μαγικό ραβδί να απαλύνει τον πόνο σε μια στιγμή σημειώνοντας: «Αλλά ξέρετε πως δίνω μάχες. Ξέρετε πως έχω Σχέδιο και Όραμα για την Ελλάδα.

Ο μικρομεσαίος, ο επαγγελματίας, που έχασε το μαγαζί του, πρέπει και θα ξανασταθεί στα πόδια του! Οι Έλληνες είναι λαός νοικοκυρέων. Και θα ξαναγίνουν νοικοκύρηδες. Η Ελλάδα είναι κοινωνία της Μεσαίας Τάξης. Που τη γονάτισαν. Σας υπόσχομαι ότι, πολύ σύντομα, θα ξανά- σταθεί στα πόδια της. Και θα γίνει πολύ καλύτερη από πριν...».

Όχι σε «φιλί ζωής» στο ΠΑΣΟΚ

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ενωτικο΄ς με διάθεση να συνθέσει και όχι να χωρίσει.

«Δεν μάσησα τα λόγια μου στην κριτική μου προς το ΠΑΣΟΚ. Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ευθύνη εδώ που φτάσαμε. Αλλά με τον κόσμο που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Δεν μάσησα τα λόγια μου με την Αριστερά. Γιατί η Αριστερά δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο… αλλά με τους ανθρώπους της Αριστεράς δεν έχουμε τίποτε να μοιράσουμε», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως όλοι είμαστε παιδιά της ίδιας Πατρίδας.

Επίθεση στον Καμμένο

«Ασφαλώς έχουμε μεγάλη αντίθεση και με τα μικρότερα κόμματα που δεν είναι αριστερά, απλώς προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της μεγάλης μας παράταξης για να υπάρξουν τα ίδια. Ασφαλώς λέμε και επιμένουμε, ότι η ψήφος προς τα κόμματα αυτά δεν είναι απλά «χαμένη ψήφος». Είναι ψήφος πολιτικής ασυλίας και «φιλί ζωής» στο ΠΑΣΟΚ», επέμεινε για ακόμη μια φορά ο αρχηγός της ΝΔ.

Αναφορά στον Κώστα Καραμανλή

«Να μην ξεχνάει κανείς ότι… Είμαστε η Παράταξη που είπε όχι - και δεν θα δεχθεί ποτέ - την παραχάραξη της Ιστορίας της Μακεδονίας μας. Είμαστε η Παράταξη που, με τον Κώστα Καραμανλή, είπε όχι στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο», είπε αναφερόμενος, στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, «ξεχρεώνοντας» τις αλλεπάλληλες δηλώσεις στήριξης, του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κος Σαμαράς είπε μάλιστα πως η ΝΔ, διέπραξε λάθη αλλά δεν είπε ψέματα, δεν έταξε και δεν υποσχέθηκε πως «λεφτά υπάρχουν».

Newscode.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Μας έδωσε ενέργεια ο κόσμος»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Μας έδωσε ενέργεια ο κόσμος»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ