2012-05-02 23:15:23
Φωτογραφία για Πελατειακή σχέση...
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε για 4η (!!!) φορά φέτος την ΑΕΚ (1-0), εκμεταλλεύτηκε την «πράσινη» γκέλα και... μπήκε για τα καλά στο κόλπο του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κόντρα στην ΑΕΚ τους παίκτες που έχουν σηκώσει φέτος όλο το βάρος, δηλαδή τους «σίγουρους». Κάτω από τα δοκάρια ο Χαλκιάς, δεξιά ο Έττο και αριστερά ο Σταφυλίδης. Κεντρικός αμυντικό δίδυμο οι Μαζελάς και Τσιρίλο. Στα χαφ οι Λάζαρ και Τσιρίλο, στον άξονα ο Φωτάκης, ενώ στις πτέρυγες οι Σαλπιγγίδης και Λίνο. Ενώ στην επίθεση  Αθανασιάδης.

Εκτός ο Βάργκας

Ο Νίκος Κωστένογλου με τις γνωστές απουσίες των Μανωλά και Δέλλα, αλλά και αυτή του Βάργκας(ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση)ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ τον Γεωργέας και αριστερά τον Καράμπελα. Στα στόπερ οι Μπουγαΐδης-Κοντοές Στο κέντρο οι Μάκος, Φούντας, Καφές.  Στα αριστερά ο Λεονάρντο, δεξιά ο Σιαλμάς και στη κορυφή ο Λυμπερόπουλος.


Μάχη στο κέντρο

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έδωσαν μάχη για το ποιος θα επικρατήσει στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να είναι και οι δύο αντίπαλοι πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους. Στο πρώτο 20λεπτό ο Γκαρσία ήταν αυτός που πρωταγωνιστούσε για τον ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός προσπάθησε να μεταφέρει την μπάλα στην εστία της ΑΕΚ από στημένη φάση, ενώ όταν η Ένωση «φόρτωνε» το κέντρο της ήταν αυτός που ξεμπλοκάριζε τους γηπεδούχους.

Υπερτερούσε στα μαν του μαν

Η ΑΕΚ με τους Σιαλμά και Λεονάντρο θέλησαν να ανοίξουν τον ΠΑΟΚ από τα πλάγια, όμως οι Σταφυλίδης και Έτο είχαν καλές αντιδράσεις. Εκεί που έδειχνε να υπερτερεί η Ένωση ήταν στα μαν του μαν καθώς οι παίκτες του Κωστένογλου έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα. Μάλιστα ο Αθανασιάδης αναγκαζόταν να φτάσει μέχρι το κέντρο για να ζητήσει μπάλα.

Το διπλό τετ α τετ

Η μεγάλη φάση του αγώνα χάθηκε από την ΑΕΚ στο 30’ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Ο έμπειρος βρέθηκε τετ α τετ το πλασέ του απέκρουσε αρχικά ο Χαλκιάς. Στην επαναφορά ο Λύμπε έκανε κεφαλιά και μπλόκαρε εκ’ νέου ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Απάντησε με δύο κλασσικές ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά απάντησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Αθανασιάδη και Φωτάκη. Στο 32' γύρισμα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, η μπάλα περνάει από τον Κωνσταντόπουλο και ο Αθανασιάδης στην κενή εστία την έστειλε άουτ. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ κεφαλιά του Φωτάκη στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ πέρασε άουτ.

Ο Λύμπε πώρωσε τον ΠΑΟΚ

Η ευκαιρία του Λυμπερόπουλου αφύπνισε τον ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στην κερκίδα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν σωστή ανάπτυξη, από τον άξονα, αλλά και τα άκρα. Οι παίκτες του Μπόλονι κατάφεραν να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα και να απειλούν πιο συχνά την εστία του Κωνσταντόπουλου. Στο 38' καλό σουτ του Αθανασιάδη από πλάγια θέση εντός περιοχής, ο Κωνσταντόπουλος ακούμπησε την μπάλα και την έστειλε κόρνερ.

Η ΑΕΚ στην επανάληψη ήταν πιο κινητική με την μπάλα κάτω, αλλά και με πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ να επιδοθεί σε λάθη. ΣΕ ένα από αυτά στο 51ο λεπτό ο Καφές έχασε την ευκαιρία να «παγώσει» την Τούμπα. Γύρισμα του Καράμπελα από αριστερά, η μπάλα πήγαινε στον Καφέ αλλά από κοντά αντί να σκοράρει... απομάκρυνε!

Υπνωτισμένος

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ βλέποντας τους παίκτες του Μπόλονι να τα έχουν χαμένα και να ψάχνουν ρόλους και θέσεις στο παιχνίδι άρχισε να δυσανασχετεί. Χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος το άγχος κυρίευσε τα πόδια των γηπεδούχων. Ο Ρουμάνος τεχνικός βλέποντας τον Φωτάκη να μην είναι σε καλή ημέρα ζήτησε από τον Ίβιτς να επισπεύσει τα ζέσταμα του και στο 67ο λεπτό μπήκε στο παιχνίδι στην θέση όμως του Λαζάρ.     

Μπάλα έπαιζε μόνο ο κόσμος

Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου βλέποντας την ομάδα τους να «αγκομαχά» ανέλαβε δράση. Το γήπεδο έβραζε και η «ιαχή ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ» ακουγόταν συνεχώς με την ελπίδα οι παίκτες του Μπόλονι θα ανέβαιναν ψυχολογικά και θα έπαιζαν ποδόσφαιρο. Πάντως ο Ρουμάνος έριξε στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα όλους τους επιθετικούς παίκτες που είχε.

Κρατούσε χαλαρά η ΑΕΚ

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Κωστένογλου βλέποντας τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να φτάσει εύκολα στην εστία του Κωνσταντόπουλου φόρτωσε το κέντρο του με παίκτες πιο αμυντικογενής όπως ο Λαγός που είχε καλύτερες επιστροφές.

Με την βοήθεια και της τύχης 1-0

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν πιο επιρρεπείς στα λάθη όμως ή ΑΕΚ έκανε το σημαντικό και το πλήρωσε ακριβά. Στο 87' ύστερα από λάθος απομάκρυνση από την άμυνα της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά, ο Σταφτυλίδης σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Γεωργιάδης βρέθηκε στην πορεία της και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

MAN OF THE MATCH: Ο Γιώργος Γεωργιάδης ήταν ο παίκτης που έδωσε με το γκολ τους βαθμούς της νίκης. Ο νεαρός επιθετικός που έχει παράδοση με γκολ  κόντρα στην Ένωση πέτυχε ένα ακόμα και σήμερα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αρκετοί παίκτες διεκδικούν αυτόν τον τίτλο με τους Αθανασιάδη και Καφέ να χάνουν εύκολα γκολ και την ευκαιρία η ομάδες τους να φύγουν με την νίκη

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Στον πνιγμένο ΠΑΟΚ ο μοναδικός που ξεχώρισε ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος που δεν είχε βοήθεια προσπάθησε μόνος του να απειλήσει την εστία του Κωνσταντόπουλου.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μπόλονι φαίνεται πως φοβήθηκε το σημερινό παιχνίδι καθώς το σχήμα που παρέταξε ήταν πιο αμυντικογενές καθώς στα πλάγια οι Σταφυλίδης και Λίνο έκαναν ελάχιστες κούρσες, ενώ ο Φωτάκης χωρίς έμπνευση  

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Κάκος θα μπορούσε να δείξει δύο-τρεις κάρτες σε παίκτες της ΑΕΚ, αλλά και του ΠΑΟΚ για σκληρά φάουλ. Σε γενικές γραμμές ο Κερκυραίος ρέφερι δεν έκανε το μεγάλο λάθος και στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Νίκη από το πουθενά ίσως. Πάντως ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός και πήρε τους τρεις βαθμούς της μειώνοντας την διαφορά από τον Παναθηναϊκό στους 2. Ένα παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές και από τις δύο ομάδες σε όλο το 90λεπτό πήρε την νίκη αυτός που ήταν ο πιο τυχερός

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λαζάρ(67’ Ίβιτς), Σαλπιγγίδης(80’Νιμανί), Φωτάκης, Λίνο( Γεωργιάδης), Αθανασιάδης

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Λεονάρντο, Σιαλμάς, Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Μπουγαϊδης
gazzetta
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ