2012-05-03 03:52:03
Φωτογραφία για Ποιος είναι ο ρόλος του Δημήτρη Καζάκη;
Θα μιλήσω με δεδομένα. Με αυτά που γνωρίζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αλλά και με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο.

Δεν θα μπω στην ουσία αυτών που δεν γνωρίζω. Ας κρίνει ο καθένας μόνος. Άλλωστε γνώμη ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να έχει ο καθένας. Λόγο στην ανοησία ή στην διασπορά ειδήσεων που μπορούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη (ενόψει εκλογών) δεν έχει όμως κανείς.

Ξεκινώ με τα δεδομένα:

1. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Καζάκης σε τηλεοπτικό κανάλι της Κρήτης (ΚΡΗΤΗ TV) αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους δεν συνεργάστηκε τελικά με τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

2. Καταρχήν παραδέχεται ότι είχε σειρά επαφών με τον Πάνο Καμμένο. Στην συνέχεια υποστηρίζει ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί γιατί δεν ήθελε να κουβαλάει τα «βαρίδια» όπως χαρακτηριστικά είπε, που κουβαλάει ο Πάνος Καμμένος. Βαρίδια κατά τον Καζάκη είναι όσοι βουλευτές προσχώρησαν στο κόμμα των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» και προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ. και στόχο, κατά τον Καζάκη πάντα, έχουν να επιστρέψουν μετά τις εκλογές στην «αγκαλιά» του Σαμαρά. Και μάλιστα «δίνει» συγκεκριμένο όνομα βουλευτή, αυτό του Χρήστου Ζώη.


3. Σε ότι αφορά τον ίδιο και το ΕΠΑΜ στο οποίο προΐσταται, υποστηρίζει πως κατά τις συναντήσεις του με τον Καμμένο αφού αρχικά αρνήθηκε λόγω των «βαριδιών» του έγινε αντιπρόταση. Η αντιπρόταση που του έγινε ήταν να ηγηθεί αυτός, δηλαδή ο Καζάκης του ψηφοδελτίου των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» και να δοθεί ένα ποσό, που δεν προσδιορίζεται , στο ΕΠΑΜ. Μάλιστα υποστηρίζει πως τα λεφτά θα δίδονταν ως ιδιωτική χορηγία από τον ίδιο τον Καμμένο.

4. Από τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» υπήρξε απάντηση από τον ίδιο τον Πάνο Kαμμένο μέσω του twitter :

«Το non paper τής Ν.Δ. Και ο βίος του στην Goldman Sachs, οι ύβρεις του κατά του Μίκη Θεοδωράκη είναι η απάντηση».

5. Άμεση ήταν η τοποθέτηση του Χρήστου Ζώη στις δηλώσεις Καζάκη ο οποίος αναφέρει:

«Προς κύριο Καζάκη: Πάντα ακολούθησα τον ευθύ δρόμο και ποτέ παρακαμπτήριο. Δε γνωρίζω, γιατί ποτέ δεν έκανα στη ζωή μου δήλωση μετανοίας.Το χαρακτηρισμό περί «βαριδίου» σου τον επιστρέφω. Να προβληματιστείς γιατί το γραφείο τύπου της ΝΔ διακινεί τις δηλώσεις σου».

Αυτά είναι τα δεδομένα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Αυτά είδα, διάβασα, άκουσα. Περαιτέρω έρευνα δεν είχα την δυνατότητα να κάνω. Όλο αυτό το σκηνικό όμως με έβαλε σε σκέψη.

Γιατί εγώ τον Καζάκη τον παρακολουθώ χρόνια τώρα. Και αυτό αποδεικνύεται από τον σωρό των άρθρων (Σημείωση 1) που έχω δημοσιεύσει ως διαχειριστής του «ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ» με την υπογραφή του. Και σε πολλά από αυτά που λέει συμφωνώ. Αλλά αυτό που έκανε τώρα 3 μέρες πριν τις εκλογές με γύρισε ανάποδα. Γιατί ακόμη κι αν αποδεχθώ τους ισχυρισμούς Καζάκη, ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τι πετυχαίνει δηλαδή με αυτές τις «αποκαλύψεις» στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή;

Απλά και μόνο να ενισχύσει αυτό που υποστηρίζει πως πολεμάει, τον δικομματισμό. Για αυτό και μπήκα σε σκέψεις.

Γιατί ο Καζάκης που σιχαίνεται τον δικομματισμό τον πριμοδοτεί τώρα;

Γιατί όσα δήλωσε σε κανάλι της Κρήτης διακινήθηκαν, ή για τους μη γνωρίζοντες διέρρευσαν στον Τύπο από τα γραφεία της Ν.Δ.;

Γιατί έγινε θέμα συζήτησης μια αποτυχημένη συμφωνία συνεργασίας, γιατί τελικά αυτό ήταν η κουβέντα του Καζάκη με τον Καμμένο, και δεν έγινε αποκλειστικά και μόνο συζήτηση για την επιτυχημένη συνεργασία του Καζάκη με τον Παπαθεμελή;

Γιατί για όνομα του θεού , σε 3 μέρες έχουμε εκλογές, γιατί να μιλάει για «περσινά ξινά σταφύλια»;

Γιατί δεν μιλάει για αυτά που τον ένωσαν με τον Παπαθεμελή και για αυτά που έχει σκοπό να κάνει εάν μπει στη Βουλή; Γιατί τρώει τον πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο του αναφερόμενος σε αυτά που δεν πέτυχαν;

Πάω τώρα στα δικά μου.

Σε αυτά που ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ γνωρίζω. Σε αυτά που υπήρξα αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας. Είμαι εκπρόσωπος στην Αθήνα του ΣΥΓΑΠΑ, του Συλλόγου για την Αντρική και Πατρική Αξιοπρέπεια. Ο ΣΥΓΑΠΑ ιδρύθηκε το 2004 από τον Νίκο Σπιτάλα και αριθμεί 30.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Αφορά δε, σε πολύ περισσότερους αφού έχει να κάνει με το μείζον θέμα των διαζυγίων και των δικαιωμάτων που έχει ο πατέρας στα παιδιά του μετά το διαζύγιο.

Ο ΣΥΓΑΠΑ λοιπόν έχει και πολιτικό φορέα, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κίνημα, που μάλιστα κατέβηκε στις ευρωεκλογές και πήρε και πολλές ψήφους. Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΓΑΠΑ ήταν πως εδώ και χρόνια ΚΑΝΕΝΑ μα κανένα πολιτικό κόμμα δεν είχε δεσμευτεί ώστε να γίνουν κάποιες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο. Όλοι έλεγαν ναι μεν, αλλά Πριν 3 εβδομάδες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Νίκο Σπιτάλα μιλήσαμε για τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». Εγώ υπήρξα ένας από αυτούς που υπέγραψαν στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Έτσι μετά από δική μου προτροπή ο κ. Σπιτάλας ήρθε σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» αλλά και προσωπικά με τον Πάνο Καμμένο, (ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι μέλος του ΣΥΓΑΠΑ), και τέθηκε θέμα συνεργασίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Το θέμα τέθηκε σε ανοιχτή διαβούλευση και εκδόθηκε ένα κείμενο συνεργασίας των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» με τον ΣΥΓΑΠΑ, στο οποίο οι δύο συμβαλλόμενες πλευρές συμφωνούν σε κάποια βασικά πράγματα ως προς τις αλλαγές που απαιτούνται στο οικογενειακό δίκαιο, την προώθηση της συνεπιμέλειας αλλά και την θεσμοθέτηση της ισότητας της πατρότητας με την μητρότητα.

Τέθηκε θέμα υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια. Υπήρξε επικοινωνία με μέλη του ΣΥΓΑΠΑ σε όλη την Ελλάδα και πράγματι μέλη του συλλόγου μπήκαν στα ψηφοδέλτια και κατεβαίνουν στις εκλογές με τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑ. ΗΜΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

Ε, λοιπόν δεν τέθηκε ποτέ θέμα χρημάτων. Ούτε από πλευρά του ΣΥΓΑΠΑ ούτε από πλευράς Καμμένου.

Κι ας έχουμε «πνιγεί» ως σύλλογος.

Ας έχουν κλείσει τα γραφεία της Αθήνας, ας έχουν μείνει πίσω 10 νοίκια από τα γραφεία της Θεσσαλονίκης και της Δράμας, ας έχουν κοπεί τα τηλέφωνα γιατί δεν πληρώθηκαν οι λογαριασμοί, ας πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας γιατί οι ανάγκες των μελών του συλλόγου είναι συνεχείς και επικοινωνία ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει έστω κι αν την πληρώνουμε από την τσέπη μας.

Παρόλη την αξιοθρήνητη οικονομική μας κατάσταση δεν είπαμε ποτέ «τόσα μέλη έχω πόσα δίνεις» γιατί πρώτιστο μέλημα για εμάς είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γίνει κάτι. Γιατί μέχρι τώρα έχουμε ήδη πληρώσει πάρα πολλά , σε δικηγόρους, και τα παιδιά μας πάλι δεν τα βλέπουμε.

Μέχρι και τις εκλογές δεν έχει τεθεί θέμα χρηματοδότησης του ΣΥΓΑΠΑ από το κόμμα. Τώρα εάν μετά τις εκλογές όποτε και θα δοθεί επιχορήγηση στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» , όπως και σε όσα κόμματα εκλεγούν, διατεθεί κάποιο κονδύλι για τα έξοδα του συλλόγου αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά είναι εντελώς διαφορετικό αυτό από το να βγούμε εμείς σας σύλλογος τώρα και να πούμε μιλήσαμε τους τάδε βουλευτές με τα δείνα πολιτικά κόμματα και δεν τα βρήκαμε στα λεφτά. Γιατί όπως και να το κάνουμε δεν πάμε όλοι για τα φράγκα, δεν κρινόμαστε όλοι για τα φράγκα Μην μακρηγορώ. Αυτά είναι αυτά που γνωρίζω εγώ. Και από την άλλη είναι και αυτά που ισχυρίζεται ο Καζάκης περί χορηγίας. Δεν ξέρω τι να πιστέψω, δεν ξέρω πώς να αισθανθώ και πάνω από όλα δεν ξέρω γιατί δημοσιοποιήθηκαν όλα αυτά.

Εκείνο που ξέρω όμως είναι ότι με κάτι τέτοια, μικρόψυχα κολπάκια, τεχνικές του παρελθόντος, κάτι τύποι σαν τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά μπορεί και να καταφέρουν τον σκοπό τους. Δηλαδή να κυβερνήσουν. Γιατί είμαστε τόσο ανόητα μικροί που ακόμη και τώρα εξυπηρετούμε αυτούς που δήθεν σιχαινόμαστε. Αυτούς που φωνάζουμε ότι πολεμάμε. Και κάποιοι από εμάς παίζουν τον ρόλο της μαριονέτας σε πολύ άσχημους καιρούς. Σε καιρούς που κρίνεται η ζωή η δική μας και των παιδιών μας. Και δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό.

Εσείς κ. Καζάκη;

alithinapsemata.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ