2012-05-03 10:02:03
Φωτογραφία για Η Συνταγή της Ημέρας!
Κριθαράκι με κοτόπουλο

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική σε περίπτωση που σας έχει απομείνει μαγειρεμένο κοτόπουλο της προηγούμενης ημέρας (πάντα διατηρημένο στο ψυγείο ... υγιεινή πρώτα!).

1 ½ κούπες κριθαράκι

2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους μεσαίου μεγέθους

1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους

½ κούπα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

½ κούπα λευκό κρασί (κατά προτίμηση ξηρό)

2 ½ φλιτζάνια κρύο νερό

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τριμμένη παρμεζάνα (ή οποιοδήποτε άλλο είδος σκληρού τυριού προτιμάτε)

Προετοιμασία:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα (ή σε ένα βαθύ τηγάνι, σε κάθε περίπτωση, σιγουρευτείτε ότι έχει καπάκι) και προσθέστε το κοτόπουλο
. Χρησιμοποιήστε μέτρια φωτιά. Αν το κοτόπουλο είναι ήδη μαγειρεμένο θα χρειαστεί μόλις δύο λεπτά μόνο για να θερμανθεί. Αν όχι, θα πρέπει να το ψήσετε για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πάρετε ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέστε την ντομάτα και τα μανιτάρια και συνεχίστε να ανακατεύετε για 2 λεπτά περίπου.

Προσθέστε το κριθαράκι και συνεχίστε να το ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει όλους τους χυμούς από το τηγάνι. Αυτό θα διαρκέσει ακόμα περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το νερό, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώστε τη φωτιά. Καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε το να βράζει για 15 λεπτά περίπου. Περιστασιακά ανακατεύετε και βεβαιώνεστε ότι δεν απορρόφησε όλα τα υγρά του. Όταν το νερό φτάσει στο σημείο μόλις που να καλύπτει το κριθαράκι, κατεβάστε από τη φωτιά.

Ακόμα και εκτός φωτιάς περιστασιακά ανακατεύετε το φαγητό για άλλα 15 λεπτά ώστε να απορροφήσει το κριθαράκι το υπόλοιπο νερό. Σερβίρετε το φαγητό κατά προτίμηση ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί. Καλή όρεξη!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ