2012-05-03 12:08:26
Φωτογραφία για Τι συμβολίζουν τα λουλούδια;
Τα λουλούδια εκφράζουν συναισθήματα και τα προσφέρουμε ή τα δεχόμαστε σε σημαντικές στιγμές. Κάποιες φορές βέβαια δίνονται και απλώς για να κάνετε το άλλο σας μισό να χαμογελάσει.  

Ροζ τριαντάφυλλο λοιπόν για την αγάπη, κόκκινο για το πάθος, λευκό για την αγνότητα, κίτρινα για τη ζήλια και το φθόνο. Όλα έχουν το νόημά τους. 

Το μόνο σίγουρο αλλά ανεξήγητο πάντως φαινόμενο, όπως λένε οι επιστήμονες, είναι ότι και τα λουλούδια αντιλαμβάνονται τις προθέσεις μας. 

Σειρά πειραμάτων μάλιστα που έχουν γίνει σε πολλά πανεπιστήμια σε διάφορες χώρες, όπως αναφέρουν τα «Επίκαιρα», έχουν καταδείξει ότι τα φυτά, παρότι δεν διαθέτουν νευρικό σύστημα, έχουν νοημοσύνη. 

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ομάδα ερευνητών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έκανε την περίοδο 1971 – 1973 αντίστοιχα πειράματα για να διαπιστώσει αν τα φυτά αντιδρούν στην ανθρώπινη σκέψη, πρόθεση και ενέργεια.   


Στο Εργαστήριο Αντοχής Υλικών τα μέλη της προσπάθησαν να αναπαράγουν τα περίεργα φαινόμενα και να μετρήσουν με ειδικές συσκευές την ηλεκτρική αντίσταση των φύλλων.

Οι παρατηρήσεις που έγιναν όσο σωστές κι αν είναι, δεν αποτελούν από μόνες τους επιστήμη. Η παρατήρηση είναι το πρώτο στάδιο της επιστημονικής μεθοδολογίας. Ακολουθεί η επεξεργασία της παρατήρησης, η διατύπωση μιας υπόθεσης και, τελικά, η διατύπωση μιας θεωρίας.

Στην περίπτωση της επίδρασης των ανθρώπων πάνω στα φυτά έχουν γίνει πολλές υποθέσεις που αναφέρονται σε ένα είδος ενέργειας που διαφέρει από τη γνωστή, αλλά οι επιστήμονες ομολογούν ότι δεν είναι σε θέση να αναπτύξουν καμία θεωρία γι’ αυτού του είδους τις αντιδράσεις.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ