2015-06-12 17:28:49
Φωτογραφία για BOMBA: Η Τουρκία πίσω από την απαγωγή των Επισκόπων Χαλεπίου
Ο Ahmad Badreddine Hassoun, ανώτερος μουφτής της Συρίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Τουρκία εμπλέκεται στην απαγωγή των 2 επισκόπων της πόλης του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με τον μουφτή της Συρίας, έναν από τους επισκόπους που απήχθησαν στη Συρία και ο οποίος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας τον περιέθαλψαν στην Άγκυρα και έπειτα τον επέστρεψαν στους απαγωγείς του.

"Όταν με ρωτούν που είναι αυτά τα άτομα απαντώ: ρωτήστε τις αρχές ασφαλείας της Τουρκίας " δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη στην Μόσχα ο μεγάλος μουφτής της Συρίας.

Μάλιστα, επισημαίνει πως συνάντησε έναν αμερικανό τ. γενικό εισαγγελέα τον Ramsey Clark στη Δαμασκό εδώ και κάποιες εβδομάδες. Αυτός του είπε ότι μετά την απαγωγή ο 1 από τους 2 επισκόπους ασθένησε και τον περιέθαλψαν στην Άγκυρα και έπειτα τον επέστρεψαν στους απαγωγείς. "Ρωτήστε την κυβέρνηση της Τουρκίας αυτό το θέμα εξαρτάται από αυτήν" δήλωσε ο Hassoun.


Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ενέχονται στην απαγωγή των 2 μητροπολιτών πιθανότατα γιατί οι τουρκικές αρχές διεκδικούσαν την μεταφορά του πατριαρχείου Αντιοχείας από τη Δαμασκό στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Αντάκεια την αρχαία συριακή Αντιόχεια και με την απαγωγή δοκίμασαν να ασκήσουν πιέσεις στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, ανέφερε νωρίτερα.

Τον Απρίλη του 2013, τσετσένοι, σύμφωνα με όλες τις τότε μαρτυρίες, σε ζώνη που ήλεγχε η συριακή αντιπολίτευση, όχι μακριά από τα συροτουρκικά σύνορα, απήγαγαν τον ελληνορθόδοξο δεσπότη Χαλεπίου Παύλο Γιαζίζι και τον συρορθόδοξο ομόλογό του John-Ibrahim. Ο οδηγός τους ένας διάκος εκτελέστηκε. Μετείχαν σε ανθρωπιστική αποστολή απελευθέρωσης ιερωμένων που κρατούνταν όμηροι στην περιοχή κονμτά στο χωριό Kafr Dael. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ