2015-08-23 13:31:25
Φωτογραφία για «Ουρές» από Δευτέρα στα supermarket
Aρκετά εκατ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν από Δευτέρα 24 Αυγούστου στα ταμεία των σούπερ μάρκετ (κυρίως και δευτερευόντως των οπωροπωλείων, κρεοπωλείων και αρτοποιείων), καθώς ενεργοποιείται για δεύτερη φορά, όπως ήταν προγραμματισμένο, η Κάρτα Αλληλεγγύης που εκδόθηκε από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.

Στόχος η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων. Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε η κάρτα, στις 24 Ιουλίου, μέσα σε ένα δεκαήμερο οι δικαιούχοι είχαν δαπανήσει σχεδόν 10 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός προγραμματισμός της κάρτας αφορά εννέα μήνες, ενώ πρόκειται για προπληρωμένη κάρτα που έχει τη μορφή πιστωτικής, δηλαδή είναι ονομαστική και λειτουργεί με την τεχνολογία «chip & pin».

Ηδη έχει διατεθεί μέσω ΚΕΠ σε 145.357 δικαιούχους. Ανάλογα με τα κριτήρια που τέθηκαν από το υπουργείο, πιστώνεται κάθε μήνα με ποσό από 70 έως 220 ευρώ. Τονίζεται ότι η χρήση της περιορίζεται στην αγορά τροφίμων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ