2015-08-29 14:54:06
Φωτογραφία για Διακρατικές Μεταγωγές Μεταναστών. Μια άμεση λύση για το μεταναστευτικό
Η ιδέα είναι και πάλι απλή ... κύριοι. Με το που ¨πατάνε σε Ευρωπαϊκό Έδαφος¨ οι οικονομικοί μετανάστες, οι πρόσφυγες κτλ, να εισέρχονται σε ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο μετακίνησής – μεταγωγής τους , το οποίο θα αποτελείται από συγκεκριμένης διαδρομές , προαναχωριστηκά κέντρα , σταθμούς προσωρινής διαμονής και τέλος από τον τελικό τους προορισμό με βάση έναν αναλογικό καταμερισμό του μεταναστευτικού προβλήματος στα Ευρωπαϊκά κράτη.

Να είναι με απλά λόγια η πορεία τους προδιαγεργαμμένη και προγραμματισμένη μέχρι τους ορισμένους για το σκοπό αυτό … τελικούς τους προορισμούς.

Ένα τέτοιο Ευρωπαϊκό δίκτυο μπορεί να ετοιμαστεί σε λίγες εβδομάδες .. εάν υπάρχει η ανάλογη θέληση …. σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Εισερχόμενος » ο παράτυπος μετανάστης στο δίκτυο ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ με οποιοδήποτε τρόπο ( π.χ εθελοντικά ) θα μπορεί να ταυτοποιηθεί σε οποιοδήποτε σταθμό προσωρινής διαμονής ,να ¨παρακολουθείται¨ και το σημαντικότερο να του εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες όσο βρίσκεται «μέσα» σε αυτό …. μην ξεχνάμε ότι σε μερικούς μήνες θα έχουμε χειμώνα και οι σκηνές που θα δούμε θα είναι ποιο δραματικές από τις σημερινές.


Οι προϋποθέσεις για την αποτελεσματική λειτουργία ενός τέτοιου δικτύου , διακρατικών μεταγωγών .... φυσικά με Ευρωπαϊκά κονδύλια , πρέπει να είναι οι εξής :

1- Θεσμοθέτηση σχετικού μεταναστευτικού δικαίου στην ΕΕ

2- Διακρατική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων καθ οιονδήποτε τρόπο για την καταπολέμηση παράλληλα των καρτέλ των διακινητών

3- Καταχώρηση όλων των μεταναστών και του ιστορικού τους , σε μια κοινή βάση δεδομένων

4- Σχέδιο – αναπροσαρμοζόμενο – αναλογικής κατανομή τους στις Ευρωπαϊκές χώρες

5- Προαναχωρηστικά κέντρα στα ΣΥΝΟΡΑ κάθε χώρας , σταθμούς προσωρινής διαμονής και δρομολόγια .

Βασικός σκοπός θα πρέπει να είναι η άφιξή τους στους τελικούς προορισμούς , να είναι ίση ή μεγαλύτερη από την «είσοδο τους » στο Ευρωπαϊκό δίκτυο μεταγωγής μεταναστών

Στην χώρα μας το ανάλογο τμήμα του Ευρωπαϊκού δικτύου μεταγωγών μεταναστών να βρίσκεται , υπό την εποπτεία του Κλάδου Αλλοδαπών και προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος , ο οποίος θα πρέπει να ενισχυθεί στοχευμένα ώστε να σηκώσει το βάρος της διαχείρισης .

Με την διευκρίνιση ότι οι μετανάστες αυτοί ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ κατά κάποιο τρόπο ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ( εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων ) ,η διεύθυνση προστασίας συνόρων του ανωτέρω κλάδου μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο των προαναχωρηστικών κέντρων που θα βρίσκονται στα σύνορα , η δίωξη παράνομης μετανάστευσης σε συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις άλλων χωρών να ασχοληθεί με τα καρτέλ διακίνησης μεταναστών , η διεύθυνση αλλοδαπών με τα διοικητικά μέτρα και την καταγραφή τους και τέλος η Δνση επιχειρησιακού σχεδιασμού και υποστήριξη , να συνεργαστεί με τους κατά τόπους ΟΤΑ , σταθμούς ΜΜΜ κ.α , την εποπτεία της καλής λειτουργίας του δικτύου.

Δεδομένου του ότι αυτή η κατάσταση έχει διάρκεια , αφού 2.000.000 μετανάστες αναμένονται τα επόμενα 3 χρόνια να « πατήσουν » σε Ευρωπαϊκό έδαφος , ίσως το μεταναστευτικό αποτελέσει τελικά την αιτία εκείνη ώστε η Ε.Ε να αναγκαστεί να λειτουργήσει πραγματικά – στην βάση αυτή τουλάχιστον - ως « ενιαίο κράτος».

Ξεκινήστε τις ενέργειες υλοποίησης αυτού του δικτύου στην τελική του μορφή χωρίς καμία καθυστέρηση!

Προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη λύση.

Oψόμεθα αυτή την φορά.

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ