2012-05-09 09:26:19
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Δεν είναι ώρα για νέους εθνικούς διχασμούς στο όνομα παραταξιακών ή κομματικών σκοπιμοτήτων
Χαμηλούς τόνους, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, επέλεξε να κρατήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος μετά τις χθεσινές αξιώσεις του κ. Τσίπρα να αποσύρει, με επιστολή προς την Κομισιόν, την υπογραφή του από το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Μάλιστα προανήγγειλε ότι το σημερινό ραντεβού του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει στα χέρια του ο κ. Τσίπρας, θα είναι πολύ ενδιαφέρον.

Αρχικώς το ΠΑΣΟΚ δεν είχε προγραμματίσει σχολιασμό των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά την οργισμένη παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ κρίθηκε σκόπιμο να προβεί σε δηλώσεις και ο κ. Βενιζέλος, εκπέμποντας όμως μηνύματα εντελώς διαφορετικού περιεχομένου και τόνου.

Ουσιαστικά ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να κάνει διακριτή τη διαφορά του από τον κ. Σαμαρά, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει συγκροτήσει μέτωπο με τη Νέα Δημοκρατία απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα.


«Ο κ. Τσίπρας ας περιμένει τη συνάντηση που θα έχουμε αύριο. Του λέμε από τώρα πως θα είναι μια συνάντηση πολύ ουσιαστική», δήλωσε επισημαίνοντας με νόημα ότι «καμία παλιά και όψιμη αλαζονεία δεν βοηθάει τον τόπο. Δεν είναι ώρα για νέους εθνικούς διχασμούς στο όνομα παραταξιακών ή κομματικών σκοπιμοτήτων».

ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΟ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημερινό τετ α τετ που έχει προγραμματιστεί για τις έξι το απόγευμα στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος θα επαναλάβει την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που θέλουν τη χώρα στο ευρώ, δηλαδή τουλάχιστον της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, θα επαναλάβει ότι ο μόνος όρος που θέτει το ΠΑΣΟΚ είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, επομένως όποια διαπραγμάτευση γίνει δεν θα πρέπει να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή της πορεία.

«Η σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση δεν γίνεται μέσα στην Ελλάδα, μεταξύ των κομμάτων με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, αλλά έξω, με τους εταίρους, με τους δανειστές, με τις αγορές, με τους κερδοσκόπους, με τις πιέσεις, με τα συμφέροντα, με τις απειλές. Οποιοι θέλουν να διαπραγματευτούν και να διαπραγματευτούν σκληρά προς όφελος της πατρίδας, πρέπει να κρατήσουν την όρεξή τους για εκεί, για το γήπεδο, όχι για εδώ, για τον εσωτερικό διάλογο των κομματικών σκοπιμοτήτων», συνέστησε ο κ. Βενιζέλος επισημαίνοντας πως απαιτείται εθνική ενότητα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. Εξ αυτού του λόγου αναμένεται να πει στον κ. Τσίπρα ότι εάν συγκροτηθεί κυβέρνηση θα πρέπει να έχει πρωθυπουργό στέλεχος που προέρχεται από την Αριστερά, κατά προτίμηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να του προτείνει και πρόσωπα, όπως ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Μανώλης Γλέζος ή, ακόμη ακόμη, να ζητήσει από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να ηγηθεί του κυβερνητικού σχήματος.

Οι συναντήσεις του κ. Τσίπρα με Βενιζέλο - Σαμαρά τελικώς ορίστηκαν για σήμερα προκειμένου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ να επιστρέψει την εντολή.

Β.Κεχαγιά / ΝΕΑ
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ