2012-05-09 14:25:04
Φωτογραφία για Σε μόλυνση οφείλεται ένας στους έξι καρκίνους - Με έγκυρη πρόληψη θα μπορούσε να καταπολεμηθεί με αντιβιοτικά
Ένα στα έξι κρούσματα καρκίνου που σημειώνονται κάθε χρόνο σ’ ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή περίπου δύο εκατομμύρια περιστατικά (ποσοστό 16% του συνόλου), προκαλούνται από μολύνσεις από κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό, όπως ιό, βακτήριο ή παράσιτο, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή να θεραπευθούν έγκαιρα, σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη έρχεται να ανατρέψει την ευρύτατα διαδεδομένη πεποίθηση πως ο καρκίνος δεν κολλάει από τους άλλους, δείχνοντας ότι στην ουσία σε σημαντικό βαθμό είναι κολλητικός. Όπως επισημαίνει, ο καρκίνος θα αντιμετωπισθεί πιο αποτελεσματικά στο μέλλον, αν πάψει να θεωρείται αποκλειστικά ως μη μολυσματική νόσος.

Οι ερευνητές της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Έρευνα στον Καρκίνο, που εδρεύει στη Γαλλία που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό Lancet Oncology, κατέληξαν στη διαπίστωση ότι τέσσερις είναι οι κυριότερες αιτίες μόλυνσης: ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV), to ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H.pylori), καθώς και οι ιοί της ηπατίτιδας B και C.


Από τις συνολικά 12,7 εκατ. περιπτώσεις καρκίνου ετησίως, οι τέσσερις ανωτέρω μολύνσεις ευθύνονται για 1,9 εκατ. περιπτώσεις καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας, το γαστρεντερικό σύστημα και το ήπαρ. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πρέπει να καταβληθούν και άλλες προσπάθειες διεθνώς, ώστε να καταπολεμηθούν οι αιτίες της μόλυνσης που οδηγούν σε καρκίνο και να γίνει αντιληπτό ότι αυτά τα είδη καρκίνου ουσιαστικά αποτελούν μια μεταδιδόμενη ασθένεια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ