2012-05-09 15:08:04
Φωτογραφία για «Συνεχίστε τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις»
ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΡΟΜΠΑΙ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy κάλεσε την Ελλάδα να προχωρήσει με τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις, εκφράζοντας την ανησυχία του για την πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε στη χώρα μετά από τις εκλογές της Κυριακής. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, o Van Rompuy δήλωσε ότι οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες θα πρέπει να κρατήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν προκειμένου να διασφαλίσουν τη χρηματοοικονομική στήριξη.

«Η Ελλάδα έχει λάβει πολλά δανεικά λεφτά, αλλά μόνο με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις και περικοπές. Είναι μια κανονική ανταλλαγή», δήλωσε μιλώντας σε επιχειρηματικό event στην πόλη Μπρέντα.

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς η Ελλάδα παραμένει σε πολιτικό αδιέξοδο μετά από τις εκλογές της Κυριακής που είχαν ως αποτέλεσμα μια μαζική αντίδραση κατά του προγράμματος λιτότητας, που υποστηρίζουν τα μεγάλα πολιτικά κόμματα.

Η αναταραχή δεν έδειξε να υποχωρεί χθες καθώς οι ελπίδες εξανεμίστηκαν σχετικά με το ότι τα κυρίαρχα κόμματα θα είναι σε θέση να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συνασπισμού, αυξάνοντας την πιθανότητα για νέες εκλογές.

«Στα αλήθεια, δεν φαίνεται καλό», δήλωσε ο Van Rompuy, προσθέτοντας πως αναμένει το επόμενο καλοκαίρι θα είναι «συναρπαστικό».

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ