2012-05-09 15:10:02
Φωτογραφία για Τεράστιο πρόστιμο για την Google
Μεγάλο χρηματικό πρόστιμο αναμένεται να πληρώσει η Google, καθώς η Αμερικάνικη Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλει πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων στην... Google σχετικά με το σκάνδαλο, που είχε δημιουργηθεί, με την εταιρεία να παρακάμπτει τις ρυθμίσεις ασφαλείας στον Safari της Αpple για την προβολή διαφημίσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Google αποδέχεται την «επίθεση» browser της Αpple και διαπραγματεύεται με τον FTC για το πόσο μεγάλο θα είναι το πρόστιμο που πρέπει να καταβάλει για την συγκεκριμένη υπόθεση. Όμως, αν τελικά ο FTC επιβάλλει τις κυρώσεις, που ακούγονται, θα είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός τιμωρεί κάποιον για παραβίαση ιδιωτικού απορρήτου στο Internet, μια ιστορική απόφαση, που θα αλλάξει πολλά στη νομοθεσία για το διαδίκτυο.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Google μαζί με τη Facebook και άλλες εταιρείες διέθεταν κώδικα με τον οποίο παρακάμπτονταν η ασφάλεια του Safari με την εναπόθεση cookies για την καταγραφή των δραστηριοτήτων των χρηστών με απώτερο σκοπό την στοχευμένη διαφήμιση, κάτι που παραβίαζε το ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών. Πάντως, η Google από τότε έχει αφαιρέσει τον κώδικα, ενώ επιβεβαίωσε με δελτίο τύπου την έναρξη των ερευνών ανακοινώνοντας ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές, σε ό, τι μπορεί να βοηθήσει.

attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ