2012-05-09 16:50:04
Φωτογραφία για Eπιχείρηση και σύλληψη αστυνομικού από την ΔΗΕ ως διαχειριστή της ιστοσελίδας Warezoula.com!
Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του SecNews, επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πολυήμερη έρευνα, εναντίον του διαχειριστή της γνωστής σελίδας διακίνησης λογισμικού warezoula.com. Ο συγκεκριμένος ιστοχώρος είναι από τους πλέον γνωστούς στην διάθεση σπασμένου και παράνομου λογισμικού. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα απο διερεύνηση των ηλεκτρονικών ιχνών ταυτοποίησε έναν εκ των διαχειριστών της ιστοσελίδας.

Πρόκειται για εν ενεργεία χαμηλόβαθμο αστυνομικό του Α.Τ. Κερατέας. Έπειτα απο επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο συλληφθείς αστυνομικός παραδέχτηκε την συμμετοχή και δραστηριοποίηση του στην ιστοσελίδα. Κάτω από την μύτη ουσιαστικά των αρχών είχε οργανώσει την συγκεκριμένη ιστοσελίδα που μάλιστα ήταν και εξαιρετικά «προσοδοφόρα». Εκτιμάτε οτι η ζημία που προκάλεσε με την παράνομη διάθεση λογισμικού υπερβαίνει τα 15.000.000 € (!) σύμφωνα με πληροφορίες από την Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων [ΕΠΟΕ].


Η ιστοσελίδα αυτή την στιγμή δείχνει εκτός λειτουργίας όπως μπορούμε να δούμε και στο σχετικό Screenshot:

Φαίνεται οτι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει τον τελευταίο καιρό πραγματοποιήσει πλήθος επιτυχιών εναντίον ιστοσελίδων παράνομης διάθεσης λογισμικού, που παραβίαζαν πνευματικά δικαιώματα των εταιρειών παροχής λογισμικού και οπτικοακουστικών μέσων. Πάνω από το 85% των εν λόγω ιστοσελίδων έχουν κλείσει ή περιορίσει την διανομή λογισμικού ή οπτικοακουστικού υλικού που προστατεύεται έπειτα από έρευνες των αρχών. Και όπως φαίνεται (προς τιμή τους) «δεν χαρίστηκαν» ούτε και στην περίπτωση του αστυνομικού ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας.
secnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συμπλοκές έξω από την ΑΣΟΕΕ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συμπλοκές έξω από την ΑΣΟΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ