2012-05-09 18:25:15
Φωτογραφία για Αυλαία για το παραδικαστικό με αθώωση  Κεχαγιόγλου και απαλλαγή Γιοσάκη
Τίτλοι τέλους με την πανηγυρική και ομόφωνη αθώωση του ποινικολόγου Σάκη Κεχαγιόγλου, την -με πλημμεληματική ποινή- απαλλαγή του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη για το αποκαλούμενο "παραδικαστικό κύκλωμα", μετά από 7 ολόκληρα χρόνια Το πρωί  το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, έκανε δεκτή την σχετική εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας για οριστική αθώωση του δικηγόρου Σάκη Κεχαγιόγλου . Έτσι, σε δεύτερο βαθμό ο δικηγόρος απηλλάγη με απόφαση του δικαστηρίου από τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συνέργειας σε αυτό, για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Παράλληλα, το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη μόνο για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή. Σε πρώτο βαθμό, ο Ιάκωβος Γιοσάκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη εννέα ετών για το κακούργημα της απάτης αλλά και για την κατηγορία του ξεπλύματος "βρώμικου" χρήματος
. Ωστόσο, το αδίκημα της απάτης, με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο, έγινε πλημμέλημα, το οποίο έχει πλέον παραγραφεί, καθώς έχουν παρέλθει ήδη πέντε έτη από την τέλεσή του. Ακόμα με την ίδια απόφαση αθώος κρίθηκε ο δικηγόρος που είχε εμπλακεί στην υπόθεση Νίκος Εμμανουηλίδης, ο οποίος επίσης κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Αντίθετα σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή καταδικάστηκε η πρώην δικαστής Παναγιώτα Τσέκου.

Οι υποθέσεις αυτές αφορούσαν τον φάκελο της υπόθεσης της ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία η έκδοση της οποίας αναμένεται εδώ και ένα χρόνο από την Αγγλία.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ