2012-05-09 18:27:03
Φωτογραφία για Τρέμουν οι δήμοι για τα ταμεία τους
Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ότι αφορά τα οικονομικά των δήμων και τα κρατικά κονδύλια που στηρίζουν την αυτοδιοίκηση.Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηρακλείου, με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ και αντιπροέδου της ΚΕΔΕ, Γιάννης Κουράκης εκδήλωσε το φόβο του για τα ταμεία των δήμων. Οι φόβοι ενισχύθηκαν, μάλιστα, από το γεγονός ότι τηρείται "σιγή ιχθύος" σε ότι αφορά πόρους ύψους 6,5, δισ. ευρώ που έπρόκειτο να εκταμιευθούν για την αποπληρωμή οφειλών προς εργολάβους, για έργα που έχουν κατασκευαστεί.

Ωστόσο, οι πληρωμές έχουν παγώσει και το κλίμα "μυρίζει" ανασφάλεια, εξαιτίας του ότι ακόμη δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

Ήδη, μάλιστα, ο Γιάννης Κουράκης, έχει συστήσει στους δημάρχους να είναι "σφιχτοί" στις δαπάνες, καθώς δεν ξέρουν ... τί τους ξημερώνει, ενώ παράλληλα απευθύνει έκκληση για άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης.

Πάντως, χθες αργά το βράδυ, με τηλεφώνημά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συνάντηση με το δ.σ. της ΚΕΔΕ, σήμερα κιόλας, κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό (τουλάχιστον για σήμερα).
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ