2012-05-09 22:17:04
Φωτογραφία για Το μήνυμα των εκλογών ελήφθη, αλλά κατά το ήμισυ
Από την επόμενη των εκλογών, μιας και τα αποτελέσματά τους δεν οδήγησαν σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, έχει ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών επαφών των πολιτικών αρχηγών... για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Μόνο που, όπως φαίνεται, ο καθένας εκλαμβάνει τον όρο “συνεργασία” όπως θέλει αυτός.

Ο κος Σαμαράς, αφού έλαβε την εντολή, την…κατέθεσε άκαρπη μέσα σε μόλις 6 ώρες! Τι προσπάθεια ακριβώς κατέβαλε για να σχηματίσει κυβέρνηση, μόνο αυτός ξέρει! Ο κος Τσίπρας στη συνέχεια, αντί να συναντιέται πρωτίστως με τα κοινοβουλευτικά κόμματα που θα μπορούσαν να τον στηρίξουν με βουλευτική ψήφο, ξεκίνησε από αυτά που δεν μπήκαν στη βουλή! Έθεσε δε 5 σημεία ως προαπαιτούμενα για σχηματισμό κυβέρνησης απλά για να γίνεται κουβέντα, αφού δεν έκανε ούτε ένα βήμα σύγκλισης με κάποιο από τα κόμματα που, βάσει κοινοβουλευτικής δύναμης, θα μπορούσε να του παράσχει στήριξη ή ανοχή. Γιατί, κακά τα ψέματα, με δεδηλωμένη την άρνηση του ΚΚΕ και τις έδρες της Χρυσής Αυγής, και με καθαρά μαθηματική σκέψη, κυβέρνηση χωρίς τη Νέα Δημοκρατία των 108 εδρών δε γίνεται! Ο κος Βενιζέλος δε, ενώ είναι τρίτος στη σειρά, σπεύδει πρώτος να προτείνει συνεργασίες δήθεν ευρύτερες, για να κερδίσει τις εντυπώσεις!


Έτσι, αντί τα κόμματα να προσπαθούν να τιμήσουν την εντολή που έλαβαν από τον πρόεδρο της δημοκρατίας για διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, προετοιμάζονται ήδη για…τις επόμενες εκλογές προσπαθώντας ο ένας να στήσει παγίδες στον άλλο! Καταστρατηγώντας έτσι το Σύνταγμα για το οποίο κατά τα άλλα παραπονιόμαστε ότι “οι άλλοι” έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια!

Αυτό το μήνυμα έλαβαν άραγε από τις εκλογές; Δεν είδαν ότι ο κόσμος μοιράστηκε; Ότι έδωσε χαμηλά ποσοστά στα δύο πρώτα κόμματα, κάτω από το 20%, ενώ και ένα ποσοστό 18% μοιράστηκε σε κόμματα που δε μπήκαν στη βουλή; Αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να γίνει σύγκλιση πολιτικών, και όχι πόλωση; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε 51 % για να προσπαθεί να επιβάλλει αυτούσιο το πρόγραμμά του στα υπόλοιπα κόμματα. Θα έπρεπε να δεχτεί κάποιες από τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Και η Νέα Δημοκρατία επίσης, ως πρώτο κόμμα, έπρεπε να προσχωρήσει σε κάποιες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΔΗΜ.ΑΡ και του ΠΑΣΟΚ ώστε να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα όλα είναι παραμύθια για αγρίους, μην πω για χαζούς.

Το κάθε κόμμα επιλέγει να λάβει από το αποτέλεσμα των εκλογών μόνο το μήνυμα που το συμφέρει. Η ΝΔ ότι είναι πρώτο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο λαός δε θέλει το μνημόνιο. Πέρα του ότι αυτά τα δύο ισχύουν σαφώς, αλλά είναι άκρως αντιφατικά, υπάρχει και το άλλο μήνυμα: αυτό του τέλους του δικομματισμού! Και όμως, εκεί που ξεφύγαμε από το ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, ξαφνικά καταλήξαμε στο ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ!

Εκτίμησή μου είναι ότι με την πόλωση δε θα κερδίσουμε απολύτως τίποτα, ούτε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αλλαγή πολιτικής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός αν δεν το θέλουμε αυτό, οπότε στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουμε όλοι ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

antipaloi.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξανά πρόεδρος ο Γόντικας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξανά πρόεδρος ο Γόντικας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ