2012-05-09 22:17:10
Φωτογραφία για ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 2-1
Ο Ολυμπιακός γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος, του 25ου κυπέλλου και 15ου νταμπλ στην ιστορία του επικρατώντας... φιλικά με 2-1 του Ερυθρού Αστέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι ερυθρόλευκοι φιλοξένησαν τα «αδέλφια» τους από την Σερβία για να γιορτάσουν μαζί την φετινή εξαιρετική σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, με το φιλικό-φιέστα να προσφέρει θέαμα και όμορφα γκολ στους 30.000 οπαδούς του Θρύλου που βρέθηκαν το απόγευμα της 9ης Μαΐου στο "Ναό".

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στο α’ ημίχρονο με τέρματα του Ντιόγκο στο 20’ και του Αριέλ Ιμπαγάσα στο 29’ και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ακόμα ένα ακόμα, καθώς είχαν ευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος από κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 34’.

Οι Σέρβοι, οι οποίοι είχαν δύο σημαντικές απουσίες με τους Λάζοβιτς και Εβάντρο, προέρχονταν από το ντέρμπι με την Παρτίζαν Βελιγραδίου, ενώ έχουν μπροστά τους τον τελικό κυπέλλου Σερβίας κόντρα στην Μπόρατς την ερχόμενη εβδομάδα.


Ο Μπάλαζ Μέγιερι «απογειώθηκε» λίγο πριν το φινάλε του α’ ημιχρόνου και απέκρουσε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μιλούνοβιτς.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν γκολ και αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Ερυθρός Αστέρας στο 74ο λεπτό, μειώνοντας σε 2-1 με κοντινό σουτ του Οζέγκοβιτς.

Για την ιστορία ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μοντέστο, αριστερά τον Μόνχε, στο κέντρο της οπισθοφυλακής αγωνίστηκαν οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αμυντικά χαφ ήταν οι Μανιάτης και Ορμπάιθ, μπροστά τους ήταν ο Ιμπαγάσα, δεξιά ο Καζίμ, αριστερά ο Μιραλάς και στην κορυφή της επίθεσης κινούνταν ο Ντιόγκο.

Ο Ερυθρός Αστέρας παρατάχθηκε με τους: Μπαΐκοβιτς, Τόσιτς, Πασέκο, Μιλιβόγιεβιτς, Μιλούνοβιτς, Καντού, Πέροβιτς, Μίριτς, Βέσοβιτς, Μιχαήλοβιτς, Πέτκοβιτς.

Στο 31ο λεπτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Δασκαλάκη με τον Μέγιερι, με τον Ούγγρο τερματοφύλακα ν’ αποθεώνεται από την εξέδρα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Τοροσίδη, Παπάζογλου, Ποτουρίδη, Χολέμπας, Φέισα, Μακούν, Τζεμπούρ, Αμπντούν, Φουστέρ και Φετφατζίδη, ενώ παρέμεινε ο Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Ο Μαγυάρος τερματοφύλακας ωστόσο, αντικαταστάθηκε στο 61’ από τον Ρόι Κάρολ, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του.

Οι περισσότεροι από τους 30.000 φίλους του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν ένα όμορφο ποδοσφαιρικό απόγευμα, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του να προσφέρουν ακόμα μία «παράσταση» στο απαιτητικό κοινό των «ερυθρόλευκων». Ο 48χρονος Ισπανός προπονητής, βέβαια, κάθισε για τελευταία φορά στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού, τουλάχιστον στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς υπάρχει και το φιλικό των νταμπλούχων Ελλάδας στην Αυστραλία σε λίγες μέρες…
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ