2012-05-10 08:19:05
Φωτογραφία για «Σκοτώστε όσους πλήττουν το Ισλάμ»
Ο ηγέτης της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κάλεσε τους μουσουλμάνους να εκδικηθούν για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν νωρίτερα φέτος.

Ο Ζαουάχρι, που ανέλαβε την ηγεσία του τρομοκρατικού δικτύου μετά τον θάνατο πέρυσι του Οσάμα μπιν Λάντεν, είπε ότι οι μουσουλμάνοι πρέπει να σκοτώσουν τους υπεύθυνους για τη βεβήλωση του ιερού βιβλίου του Ισλάμ «Για μια ακόμη φορά οι σταυροφόροι έκαψαν το ιερό Κοράνι στην Καμπούλ», λέει ο Ζαουάχρι σε ένα σύντομο ηχογραφημένο μήνυμά του που ανέβηκε σε ισλαμιστικά φόρουμ στο διαδίκτυο.

«Έπειτα από κάθε ένα από τα αμέτρητα εγκλήματά τους υποκρίνονται ότι λυπούνται και ισχυρίζονται ότι θα ερευνήσουν τι συνέβη. Αυτή η γελοία φάρσα του (αμερικανού προέδρου Μπαράκ) Ομπάμα και του υπουργού Άμυνας του επαναλήφθηκε και τώρα», προσθέτει ο ηγέτης της αλ Κάιντα στο μήνυμά του.

Η αυθεντικότητα του μηνύματος, που δεν αναφέρει ακριβή ημερομηνία, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά η φωνή του ομιλητή έμοιαζε με αυτή του Ζαουάχρι.

«Σκοτώστε όσους έχουν καταλάβει τη χώρα σας, έχουν κλέψει τον πλούτο σας, έχουν προσβάλει την τιμή σας και έχουν επιτεθεί στο Κοράνι και τον προφήτη σας», συνέχισε ο Ζαουάχρι.

Ο Ομπάμα, όπως και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα ζήτησαν συγγνώμη το Φεβρουάριο για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ