2012-05-10 08:24:02
Φωτογραφία για Ισχύει το νέο ποινολόγιο για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
Κανονικά, από φέτος, θα ισχύσει το νέο ποινολόγιο της UEFA, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα γλιτώσουν, εκτός σοβαρού απρόοπτου, τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Ευχάριστα ήταν τα μαντάτα για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ αναφορικά με την εκδίκαση των υποθέσεών τους σε δεύτερο βαθμό, από την UEFA. Το νέο ποινολόγιο τηςUEFAθα ισχύσει κανονικά, παρά το γεγονός ότι σε πρώτο βαθμό οι ελληνικές ομάδες είχαν τιμωρηθεί με τα παλιά δεδομένα.

Από την στιγμή που το νέο ποινολόγιο ψηφίστηκε στο κογκρέσο, τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά όργανα που θα εκδικάσουν τις υποθέσεις των ελληνικών ομάδων έχουν τη νομική δυνατότητα να βασιστούν και στους νέους κανόνες.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουν τιμωρηθεί σε πρώτο βαθμό με ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αναστολή, αλλά σε δεύτερο βαθμό μπορεί να τιμωρηθούν είτε με απαγόρευση δήλωσης νεοαποκτηθέντων παικτών στο ρόστερ για τα ευρωπαϊκά ματς, είτε με παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχής σε Champions League, Europa League, είτε τον περιορισμό του αριθμού των δηλωμένων στην UEFA ποδοσφαιριστών.
Onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ