2015-12-09 08:10:09
Φωτογραφία για Φόρο για τις επιχειρήσεις που «φεύγουν» από τις ΗΠΑ θα προτείνει η Χίλαρι Κλίντον
Συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν ως στόχο να αποτρέψουν τη διαφυγή των... κερδών των αμερικανικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό πρόκειται να διατυπώσει την Τετάρτη η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με στέλεχος της προεκλογικής της εκστρατείας.

Τα μέτρα αυτά, θα περιλαμβάνουν έναν «φόρο εξόδου» που θα επιβαρύνει όσες επιχειρήσεις επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το «παραθυράκι» στο αμερικανικό σύστημα, γνωστό ως tax inversion (φορολογική αντιστροφή), το οποίο τους δίνει το δικαίωμα να μεταφέρουν την νομική τους έδρα σε διάφορα μέρη του πλανήτη που θεωρούνται «φορολογικοί παράδεισοι».

Ο «φόρος εξόδου» θα επιβαρύνει εταιρείες όπως η Pfizer που έχουν μεταφέρει την έδρα τους στο εξωτερικό για να επωφεληθούν από την ευνοϊκότερη φορολογία, ανέφερε συγκεκριμένα ο συνεργάτης της Κλίντον, που ζήτησε να μην κατονομαστεί πριν από την επίσημη ανακοίνωση των μέτρων.


Την Τετάρτη, κατά τη επίσημη ομιλία της στην Άιοβα, η υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών αναμένεται να επαναλάβει τη θέση της (την οποία υποστηρίζει και η κυβέρνηση Ομπάμα) ότι το όριο των μετοχών που μπορεί να μεταβιβάσει μια αμερικανική εταιρεία σε έναν ξένο ιδιοκτήτη για να εξασφαλίσει φορολογικές ελαφρύνσεις πρέπει να αυξηθεί από 20 σε 50%.

Η Κλίντον είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η συμφωνία της Pfizer με την Allergan Plc, συνολικού ύψους 160 δισ. δολαρίων, η οποία προβλέπει τη μεταφορά της έδρας του φαρμακευτικού κολοσσού στην Ιρλανδία, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στους Αμερικανούς φορολογούμενους. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, πριν από την εκλογή του επόμενου προέδρου της χώρας.

Τόσο ρεπουμπλικάνοι όσο και δημοκρατικοί βουλευτές έχουν υπογραμμίσει κατά καιρούς την ανάγκη να αλλάξει το φορολογικό σύστημα της χώρας που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διατηρούν τη «λειτουργική» τους έδρα στις ΗΠΑ, «κρύβοντας» ωστόσο τα κέρδη τους σε άλλες χώρες, μακριά από τις αμερικανικές φορολογικές αρχές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ