2012-05-10 22:16:44
Φωτογραφία για Κυβέρνηση με ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
Του Θέμου Αναστασιάδη

Όλη η Ευρώπη συν ΗΠΑ, άρα σύμπασα η Δύση μας «φτύνει» και εμείς…singing in the rain. Σαν σε ιλαροτραγωδία μιούζικαλ αλλάζουν χέρι οι διερευνητικές εντολές ενώ όλοι ξέρουμε ότι δυο δρόμοι υπάρχουν: Είτε νέες εκλογές, είτε με πρωτοβουλία Παπούλια σχηματισμός κυβέρνησης ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΥΡΩΣΚΟΠΟΥ. Κι όποιος θέλει μπαίνει, όποιος δεν θέλει, άρα δεν θεωρεί πρωταρχικό θέμα το ευρώ, κάθεται απ' έξω. Δικαίωμα του και κανείς δεν θα τον κατηγορήσει για την θέση του, αρκεί να 'ναι καθαρή!

Ας δούμε ψύχραιμα τους δυο δρόμους: Η επιλογή Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και πάμε σώνει και καλά σε εκλογές ενώ θα μπορούσαν να ‘ταν ακόμη με διακόσιες τόσες έδρες και με πανευρωπαϊκής αποδοχής πρωθυπουργό αποδείχθηκε τραγικά λανθασμένη: Καταστροφική για Σαμαρά και Βενιζέλο, και αρνητική για την οικονομία που 'χε ψιλοηρεμήσει με την δανειακή σύμβαση.

Όλη η Ελλάδα μπήκε πάλι σε μια τεράστια περιπέτεια με μοναδικό «όφελος» ότι αποκαλύφθηκε ο συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων
. Σαν να λέμε εν μέσω πολέμου, κάνουμε κι εκλογές. Αλλά αυτά τα πάμε και τα ξανάπαμε. ΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Κι αν φθάσουμε σε ακόμη χειρότερο αδιέξοδο; Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι η Ευρώπη θα περιμένει και τρίτες και τέταρτες εκλογές; Μήπως αν οι πρώτες εκλογές αποδείχθηκαν λάθος οι δεύτερες- υπό το κλίμα πανικού- θα ‘ναι το πιο μοιραίο λάθος;

Αντέχουμε να το παίξουμε κορώνα-γράμματα;

Χρειάζεται ΘΑΡΡΟΣ και ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ για να μην το παίξουμε κορώνα-γράμματα, και να σχηματισθεί αύριο ή το Σάββατο υπό τον Παπούλια κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ: Την παραμονή της χώρας στο ευρώ, με παράλληλη επιχείρηση άμβλυνσης των βαρών στην Ελλάδα.

Αυτός μάλιστα ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ που μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο 2012 χωρίς να βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Όποια κόμματα αποδέχονται τον ΕΘΝΙΚΟ ΕΥΡΩΣΚΟΠΟ (για να το πούμε εν συντομία) μπαίνουν μέσα. Οι άλλοι απ' έξω κάνουν αντιπολίτευση όπως δικαιούνται. Απλά πράγματα, που μπορεί να γίνουν εδώ και τώρα.

Η πρόσκληση πρέπει να 'ναι ανοιχτή και προς ΣΥΡΙΖΑ και προς ΚΑΜΜΕΝΟ, και προς ΔΗΜΑΡ. Ανοιχτή και σε υπολογίσιμα, εκτός Βουλής, κόμματα. Κι ό,τι θέλουν ας κάνουν.

Χάθηκαν πολύτιμες ώρες με πολιτικάντικες ενέργειες του να... εκτεθεί ο Τσίπρας για το ποιος είπε πρώτος όχι στη διερευνητική κλπ. Κανείς δεν μπορεί να πει στον ΣΥΡΙΖΑ τι πρέπει και τι θέλει να κάνει παρά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό αν συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Ματαιοπονούν όσοι θέλουν να τον εγκλωβίσουν. Καλώς έγινε η προσπάθεια συνεννόησης, αλλά τα «παιχνιδάκια» που μας αηδίασαν τόσες μέρες στην T.V τέλειωσαν. Κακώς δεν έγινε περισσότερη συζήτηση με την ΔΗΜΑΡ, και ακόμη χειρότερα καμιά κουβέντα με τον Πάνο Καμμένο που στο κάτω –κάτω έχει ένα 10%.

Μια τελευταία προσπάθεια προς όλες τις πλευρές να γίνει σοβαρά υπό τον Παπούλια για κυβέρνηση με ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ! Αν πετύχει θα 'ναι καλό για όλους, κι ακόμη καλύτερα για όποιους έχουν μείνει απ' έξω και θα εισπράξουν τα κομματικά τους οφέλη 2-3 χρόνια μετά! Αλλά ως τότε θα ‘χει σωθεί η Ελλάδα εντός Ευρώπης, κι αυτό είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ