2012-05-10 22:47:05
Φωτογραφία για Συνεχίζονται οι απειλές της Γερμανίας για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Αυξάνεται η πίεση στην Ελλάδα από τη Γερμανία. Εκτός από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε τα τελευταία 24ωρα, με «απειλητικές» επισημάνσεις για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, στον «χορό» των επικρίσεων συμμετέχουν πλέον και άλλα στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού ή των κομμάτων που τον απαρτίζουν. Στη βούληση του Βερολίνου να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση στην Αθήνα αναφέρθηκε από την πλευρά των Ελεύθερων Δημοκρατών ο υπουργός Οικονομίας Ρέσλερ, μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «Ντόιτσε Βέλλε». «Ευχόμαστε το συντομότερο δυνατό να σχηματιστεί στην Ελλάδα σταθερή κυβέρνηση η οποία θα έχει τη βούληση να ακολουθήσει με συνέπεια τη μεταρρυθμιστική πορεία. Αυτός είναι άλλωστε και ο καλύτερος δρόμος για την τόνωση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης» ανέφερε.

Διαφορετικό… εκλογικό αποτέλεσμα σε νέα εκλογική αναμέτρηση ζήτησε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Ράλφ Μπρινκχάους, ο οποίος ευχήθηκε να υπάρξει κυβέρνηση που θα λάβει μέτρα για περισσότερη σταθερότητα!


Η γενική γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών επέκρινε πάντως στην άσκηση πίεσης, λέγοντας ότι δεν είναι έξυπνο να επιτίθενται εναντίον της Ελλάδας τα στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας της.

Σαν «παράδειγμα» ανέφερε όμως την Ελλάδα ο Βόλγφανγκ Γκέργκε, αρμόδιος για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της Αριστεράς. «Θα ήθελα να συστήσω στην κοινοβουλευτική μου ομάδα και στο λαό αυτής της χώρας να διδαχθούν κάτι από την Ελλάδα. Η ελληνική αντίσταση ενάντια σε μια πολιτική που καταστρέφει τη χώρα είναι υποδειγματική και θεωρώ δημοκρατική. Αν η Αριστερά δεν αντιδρούσε στην Ελλάδα θα υπήρχαν από καιρό άλλες καταστάσεις στη χώρα» υποστήριξε.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ