2012-05-10 23:34:18
Φωτογραφία για Γερμανία: Και μια φωνή υποστήριξης της Ελλάδας
ΠΗΓΗ: ΕΛ. Τύπος

"Όποιος αρνηθεί τώρα την αλληλεγγύη στους Έλληνες, ρισκάρει έναν εκτροχιασμό της χώρας σε χαοτικές ή αυταρχικές δομές, που θεωρούνταν από καιρό ξεπερασμένες", δηλώνει ο Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην Die Zeit και καλεί την κυβέρνηση της χώρας του να μην επιτρέψει να βυθιστεί η Ελλάδα σε κοινωνικό χάος. Τονίζει δε ότι η Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση στην Ευρώπη, καθώς επί χρόνια "είχε μετατραπεί σε λεία λίγων οικογενειών, ενώ δεν διαθέτει λειτουργικές κρατικές δομές".

Ο κ. Γκάμπριελ υποστηρίζει ότι το θέμα είναι "να εκπονήσουμε τεράστια επενδυτικά προγράμματα" και όχι "να ρίχνουμε σωρηδόν δημόσιο χρήμα", το οποίο, όπως λέει, "θα χαθεί χωρίς επιτυχία". Ο ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών υπενθυμίζει μάλιστα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα μόλις την δεκαετία του '70 ξεπέρασε μία στρατιωτική δικτατορία και κατηγορεί την 'Αγκελα Μέρκελ ότι με την πολιτική της κατάφερε οι ακροδεξιοί και οι πολέμιοι της Ευρώπης να εξασφαλίζουν την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο
. Επισημαίνει ακόμη ότι η Ελλάδα θα ήταν η πρώτη αλλά όχι η μόνη πέτρα που θα ξεκολλούσε από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. "Βραχυπρόθεσμα, η Γερμανία θα μπορούσε να αντέξει και να "ελβετοποιηθεί", δηλαδή να ευημερεί οικονομικά, αλλά πολιτικά να είναι άνευ σημασίας. Τότε θα είχαμε έναν γερμανικό μονόδρομο στην Ευρώπη, όχι στρατιωτικό, αλλά οικονομικό. Θα λέγαμε ότι θέλουμε να αγοράζετε τα προϊόντα μας, αλλά δεν μας ενδιαφέρει τις σας συμβαίνει. Τι ολέθριο μήνυμα!", αναφέρει ο κ. Γκάμπριελ και προειδοποιεί ότι σε αυτή την περίπτωση θα δρούσαν εκ νέου οι φυγόκεντρες δυνάμεις στην Ευρώπη, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ερωτώμενος πάντως για την άνοδο του κόμματος των Γερμανών Πειρατών, ο ηγέτης της SPD εκφράζει την ανακούφισή του για το γεγονός ότι οι Γερμανοί ψηφίζουν αυτούς και όχι εξτρεμιστές, ή, "όπως στην Ελλάδα, ακόμη και φασίστες".
youpayyourcrisis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ